Δεύτερο Βραβείο για το “Βάλσαμο”! Μάγεψε η Μαρία στη Χαλκίδα!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το ντοκιμαντέρ της Έφης Σιαλευρή «Το βάλσαμο», με τη Μαρία Σεïτανίδου και μοντάζ του Αλέξανδρου Σπάθη, τιμήθηκε με το 2ο βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο ελληνικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας Docfest.
«Το βάλσαμο» γλύκανε και τις δικές μας αισθήσεις στις αρχές Οκτώβρη, οπότε προβλήθηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στα πλαίσια του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Aegean Docs και συνεχίζει την πορεία – που ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα με το βραβείο νέου δημιουργού στα Aegean Docs – στα σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας.

Η ταινία είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Σεϊτανίδου., μια νέα γυναίκα από τη Βέροια, η οποία ήρθε στη Μυτιλήνη ως δασκάλα. Ανάμεσα στις φροντίδες της καθημερινότητας, την οικογενειακή ζωή και τη δουλειά της, η Μαρία βρίσκει το βάλσαμό της στο τραγούδι. Την βρίσκεις σε αγκαλιές παιδιών, σε κύκλους ανθρώπων που χορεύουν και σε καρδιές που πλέουν. Ταξιδεύει με τη φωνή της από το παρελθόν στο παρόν, από τη γη στον ουρανό.
Τη Μαρία Σεïτανίδου, μαθήτρια του Νικόλα Ανδρίκου, του Σόλωνα και της Ιωάννας Καρβελά την έχετε σίγουρα συναντήσει σε συναυλίες και εμφανίσεις σε όλο το νησί, την έχετε ακούσει να τραγουδάει με την ίδια χάρη ρεμπέτικα και σμυρνέικα, έντεχνα και λαïκά.

Οι 3 αυτοί άνθρωποι, η Μαρία, η Έφη κι ο Αλέξανδρος που ήρθαν από αλλού, εγκαταστάθηκαν στο νησί και το έκαναν σπίτι τους, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια ταινία που αποτυπώνει την αναζήτηση της ταυτότητας, της έκφρασης όσων έχουμε μέσα μας και της σύνθεσης των πολλαπλών ιδιοτήτων που φέρουμε, με φόντο τη Μυτιλήνη.

«Χάρηκα πολύ με το βραβείο αυτό γιατι ένιωσα πώς είναι η αίσθηση να αγγίζεις με το έργο σου ανθρώπους που δεν ξέρεις, δεν έχεις συναντήσει ποτέ, δεν έχουν ιδέα ποιά είσαι κι όμως βλέπουν μέσα σου. Το αφιερώνω στη Μαρία μου που με εμπιστεύτηκε, μου άνοιξε την καρδιά της και τον κόσμο της και μ’ άφησε να γίνω μέρος τους» , είπε η σκηνοθέτις της ταινίας Έφη Σιαλευρή.

Το Βαλσαμο
Ντοκιμαντέρ, 23′, έγχρωμο, ελληνικό (με αγγλικούς υπότιτλους), 2019
Σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, ήχος, παραγωγή: Έφη Σιαλευρή

Μοντάζ, μιξάζ, ηχογράφηση τραγουδιού τίτλων τέλους: Αλέξανδρος Σπάθης
Post Production: Εργαστήριο Εικόνας, Ήχου και Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Τμήματος Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προηγουμενο αρθρο

Alex Divanis ένας image maker που κάνει το όμορφο …καθημερινότητα

Επομενο αρθρο

Η Λέσβος επιλέγει την …Υγεία! Αποστολή στο Gubbio