Δεύτερη αποστολή με φάρμακα και ξηρή τροφή για τους πυροπαθείς -Από τους Προσκόπους και την κοινωνία της Λέσβου που ξέρει από δυσκολίες

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

 

«Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» υπόσχεται κάθε πρόσκοπος στην αρχή της προσκοπικής του ζωής.

Σήμερα, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό αλλά και ζωωτροφές για οικόσιτα ζώα που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του 5ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας συναποτέλεσαν τη δεύτερη αποστολή υλικού που μάζεψαν οι Πρόσκοποι της Λέσβου για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας. Η δεύτερη αυτή αποστολή παραδόθηκε στο Δήμο Δυτικής Λέσβου προκειμένου να προωθηθεί σε πυρόπληκτους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Εύβοια.

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου ευχαριστούν θερμά τους κατοίκους του Μολύβου αλλά και των γύρω χωριών για τη μεγάλη ανταπόκριση στην προσπάθεια αυτή.

 

Ας σημειωθεί ότι ήδη από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές οι Πρόσκοποι της Λέσβου ενεργοποιήθηκαν και απέστειλαν  τέσσερα μεγάλα κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα των δασικών πυρκαγιών καθώς επίσης και ισοθερμικές τσάντες και ατομικές τσάντες ασφαλούς μεταφοράς φαγητού και νερού.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τα τρία προσκοπικά Συστήματα της Λέσβου «υιοθέτησαν» τους 40 πυρόπληκτους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Αγίας Άννας και της Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια, προκειμένου να έχουν όλοι σχολικές τσάντες και ότι άλλο χρειάζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Λέσβος του Amir Ali στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Επομενο αρθρο

Η Λέσβος στις βαλίτσες μας! Τι πήρε μαζί του ο Gastronomos φεύγοντας από το νησί;