Δακρυγόνα και βία στη Μόρια-Ακόμη μία διαμαρτυρία κατέληξε σε σύγκρουση

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με χρήση δακρυγόνων και καταστολή σταμάτησε τελικά η διαμαρτυρία μεταναστών, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έγιναν περισσότερες από 30 συλλήψεις Αφρικανών και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματισμένοι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2μμ. το μεσημέρι σήμερα, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

m3

Η διαμαρτυρία πήρε διαστάσεις εξέγερσης όταν μπήκε φωτιές σε κάδους ενώ έγιναν ζημιές σε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων στο Κέντρο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων περιόρισε την εξέγερση μέσα στο κυρίως χώρο ενώ από τις ανοιχτές πύλες άρχισαν αν διαφεύγουν οικογένειες προσφύγων. Τότε ξεκίνησε ένας κλεφτοπόλεμος με αποτέλεσμα να μπουν φωτιές σε ελαιώνες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού.

Το έργο των Πυροσβεστών παρά τη βοήθεια που δέχθηκαν από ομάδες προσφύγων ήταν δύσκολο αφού πολλοί Αφρικανοί μετανάστες δεν τους επέτρεπαν να επιχειρήσουν. Τελικά αυτές οι φωτιές έσβησαν με ρίψεις νερού από αέρος από πυροσβεστικά αεροπλάνα.Δυνάμεις της Αστυνομίας μπήκαν στη συνέχεια μέσα στο Κέντρο και έγινε προσπάθεια να εγκλωβιστούν πολλοί από τους εξεγερμένους στη βορειοδυτική πλευρά του Κέντρου και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

 

Προηγουμενο αρθρο

Απροστάτευτοι οι ανήλικοι πρόσφυγες μετά το κλείσιμο των ξενώνων

Επομενο αρθρο

Επανάληψη…λόγω καιρού για το live της Ελεονώρας Ζουγανέλη