Search

Crowdfunding πρωτοβουλία για τον ψαρά της Συκαμιάς Θ.Μαρμαρινό από δύο ΜΜΕ

 

Θετική ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία του TVXS και του News 247 για έναν «μικρό ήρωα», τον ψαρά Θανάση Μαρμάρινο από τη Λέσβο, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους νησιώτες που προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης λόγω της συνεισφοράς του μαζί με τους συντοπίτες του στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο κ. Θανάσης είδε τη βάρκα του να βυθίζεται από το χιόνι που έπεσε στο νησί και τώρα είμαστε εμείς που πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας​, σε έναν άνθρωπο που δεν σταματά να την μοιράζει απλόχερα…​

Ο κ. Θανάσης έχει διασώσει με τη βάρκα του, τον «Αϊ-Νικόλα», πάνω από 4.500 πρόσφυγες. Η βάρκα του ωστόσο δεν κατάφερε να διασωθεί από το χιόνι και βρίσκεται πλέον μισο-βυθισμένη στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμινιάς. Πέραν από διασωστικό μέσο, η βάρκα ήταν και η μόνη πηγή εισοδήματός του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η ζημιά που υπέστη αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του TVXS και του News 247, να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση της ζημιάς που, ο κ. Μαρμάρινος δήλωσε: «Εμείς δείξαμε την αλληλεγγύη μας, γιατί αυτό είναι το ανθρώπινο καθήκον μας, και δεν ζητάμε κάποιο αντάλλαγμα».

Αυτό το έχει αποδείξει άλλωστε ήδη ο κ. Θανάσης που έγινε γνωστός χωρίς να το θέλει από τη φράση του «Tα μωρέλια να σώσουμε μωρέ!». Ήταν η αγωνιώδης φράση που φώναζε βλέποντας τα μικρά προσφυγόπουλα να παλεύουν για τη ζωή τους μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Λέσβου το Νοέμβριο του 2015 και σπεύδοντας να τους δώσει ένα χέρι βοηθείας. «Μας εξέπληξε η κίνηση σας, γιατί διαπιστώσαμε και στην πράξη ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος αλλά μία υπόθεση δούναι και λαβείν», είπε.

Κι εδώ έρχεται να αποδείξει στην πράξη για άλλη μια φορά τα όσα λέει, δείχνοντας αλληλεγγύη… μέσα στην αλληλεγγύη. Όπως μας γνωστοποίησε σκοπός του είναι να μοιραστεί το ποσό που θα συγκεντρωθεί με έναν συνάδελφο του, που είδε επίσης τη βάρκα του να καταστρέφεται από τον χιονιά. Επίσης ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που συγκεντρωθεί ποσό μεγαλύτερο του απαραίτητου για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο βάρκες, η οικογένεια του θα το διαθέσει για ανθρωπιστικούς σκοπούς και τις ανάγκες των προσφύγων που φτάνουν στο νησί. «Είναι το αυτονόητο», λέει. «Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ κάποια κατάσταση ώστε να μαζέψω χρήματα. Αν συγκεντρωθεί κάποιο επιπλέον ποσό αυτό θα πρέπει να καταλήξει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», τονίζει.

Ο Θανάσης Μαρμαρινός ανήκει σε μια ομάδα Ελλήνων που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους τη στιγμή της κορύφωσης του προσφυγικού δράματος. Έσωσαν ανθρώπινες ζωές με αυταπάρνηση και άλλαξαν την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό όταν έπεφτε θύμα στερεοτύπων και δυσφημιστικών επιθέσεων.

Τώρα ήρθε η στιγμή να δείξουμε τη δική μας αλληλεγγύη.

Το News 247 και το TVXS ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια crowdfunding εκστρατεία για να επισκευαστεί η βάρκα του Θανάση Μαρμαρινού.

Όσοι από εμάς μπορούν να συνεισφέρουν, η κατάθεση χρημάτων γίνεται στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

ΙBAN: GR1701713550006355119219099

BIC: PIRBGRAA

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ