Εκδήλωση στο ΦΟΜ με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από τη Σχολή χορού  “a’ petits pas ” της Μαρίνας – Ισμήνης Ιωαννάτου

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση η οποία  περιλαμβάνει  χορογραφίες  εμπνευσμένες από τις εικαστικές τέχνες αλλά και  προβολή ταινιών  χορού  μικρού μήκους επέλεξε να γιορτάσει  την Παγκόσμια Ημέρα Χορού η Σχολή Χορού “a’ petits pas ” της Μαρίνας – Ισμήνης Ιωαννάτου. 

Πρόκειται για μια ημέρα γιορτής για όλους όσοι αγαπούν τον χορό, για όσους χορεύουν όταν κανείς δεν τους κοιτά, για όλους όσοι  χορεύουν νοερά στο δρόμο ή ακόμα και στη δουλειά, όταν ακόμα δοκιμάζουν βήματα και έννοιες η οποία θα πραγματοποιηθεί  στο Θέατρο του ΦΟΜ την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 20.00 μ.μ.

poster

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προβολή χορογραφικών έργων Ελλήνων χορογράφων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και ταινιών χορού μικρού μήκους ξένων δημιουργών ενώ οι  μαθητές της σχολής θα παρουσιάσουν χορογραφίες εμπνευσμένες από τις εικαστικές τέχνες αλλά και από το διεθνές χορογραφικό ρεπερτόριο. Παράλληλα στο φουαγιέ του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση εικαστικών σε μία κίνηση συνδυασμού του χορού με τις εικαστικές τέχνες. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο νησί, με θέμα το σώμα και την κίνηση. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 IMG_8553

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές  Συμβούλιο Χορού της UNESCO(CID), που είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID ενώνει τις δυνάμεις του με έναν συγγενή οργανισμό για τον εορτασμό της Ημέρας του Χορού, τη Διεθνής Ένωση Πλαστικών Τεχνών IAA/AIAP, κάνοντας μία κοινή πρόταση, το  συνδυασμό  του χορού με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη γλυπτική και άλλες μορφές δημιουργικής έκφρασης στο χώρο των εικαστικών τεχνών.

Η σχολή “a’ petits  pas ”   είναι μέλος του  CID (Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO) και του ΣΙΣΧΕ (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος).IMG_9976 (2)

Προηγουμενο αρθρο

ΛEΣΒΟΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΥΜΜΕΝΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Επομενο αρθρο

Επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι