Search

Batman και Superman συμμαχούν ενάντια στις κακές κριτικές…

Μπορεί η μάχη του Batman με τον Superman να μετρά μόλις μερικές ώρες από την πρεμιέρα της, εντούτοις έχει ήδη καταφέρει να διχάσει κριτικούς και σινεφίλ. Με τους πρώτους μάλιστα να μην χαιρετίζουν θετικά το φαντασμαγορικό εγχείρημα που ζωντάνεψε στην μεγάλη οθόνη. Ανάμεσα στις κακές κριτικές δες και την δική μας

Ο Henry Cavill και ο Ben Affleck δεν έμειναν αμέτοχοι στις πρώτες κριτικές που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν κυρίως την σεναριακή αδυναμία του φιλμ. Οι γοητευτικοί ηθοποιοί λοιπόν σπάνε την σιωπή τους και υπερασπίζονται την μάχη που έδωσαν επί της οθόνης.

Τούτη τη στιγμή η ταινία “Batman vs Superman: Dawn of Justice” καρπώνεται ένα χλιαρό 33% στο έγκυρο site Rotten Tomatoes που βρίσκει σύμμαχο στην σκληρή κριτική που άσκησαν οι New York Times και το Hollywood Reporter. Την ίδια ώρα μέσα σε 2 μέρες προβολής έπεσε από το αρχικά εντυπωσιακό 9,6 στο 7,7 με τάσεις καθόδου.

SAN DIEGO, CA - JULY 11: Actors Henry Cavill (L) and Ben Affleck from "Batman v. Superman: Dawn of Justice" attend the Warner Bros. presentation during Comic-Con International 2015 at the San Diego Convention Center on July 11, 2015 in San Diego, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

O Henry Cavill υποστήριξε στο Yahoo πως οι θετικές αντιδράσεις του κοινού είναι πολύ σημαντικότερες από τις κριτικές που ασκούνται: “Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι παίρνουμε υπ’ όψη τους κριτικούς που κατ’ ουσία εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις” είπε αρχικά και συνέχισε “Το θέμα με τις κακοπροαίρετες κριτικές είναι ότι έρχονται πάντα από τις ίδιες πηγές. Θεωρώ ότι υπάρχει μια προκατειλημμένη ιδέα την οποία θα πρέπει να ξεπερνούν οι κριτικοί και οι δημοσιογράφοι πριν αρχίσουν να συντάσσουν το άρθρο τους, γιατί αυτή η ιδέα είναι που επηρεάζει τα πάντα.” Μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς την πικρία στα λόγια του “Superman” που δεν σταμάτησε εκεί: “Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η γνώμη του θεατή και του κόσμου γενικότερα. Διότι, πολύ απλά, αυτοί είναι που αγοράζουν εισιτήρια και αυτοί είναι που θέλουν να βλέπουν τέτοιες ιστορίες στην οθόνη”.

Ο Ben Affleck από την άλλη αρκέστηκε σε δυο λόγια: “I Agree” ήταν κατά γράμμα οι δυο κουβέντες που ξεστόμισε ο Batman ερχόμενος να συμφωνήσει στον παραπάνω μονόλογο που παρέθεσε ο Henry Cavill.
Αμίλητη ωστόσο δεν έμεινε ούτε η Amy Adams: “Κανείς από εμάς δεν κάνει ταινίες για τους κριτικούς. Το βασικό είναι η ταινία να αγαπηθεί από το κοινό, και μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι η ανταπόκριση είναι πολύ θετική” δήλωσε η όμορφη ηθοποιός και στην συνέχεια παρέθεσε το συμπέρασμα της αφήνοντας αιχμές για την στάση δημοσιογράφων και κριτικών: “Στην τελική, αν σε ενδιαφέρει ένα φιλμ, πήγαινε να το δεις και να σχηματίσεις την δική σου άποψη.. αντί να διαβάζεις τις γνώμες άλλων”.Tέλος, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Zack Snyder, σε μια προσπάθεια υπεράσπισης της δουλειάς του, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είμαι τύπος των κόμικς και για τον λόγο αυτό προσπάθησα να δημιουργήσω μια ταινία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αισθητική των κόμικς. Δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσα να κάνω το φιλμ καλύτερο δηλαδή.. τελικά έγινε αυτό που έγινε” –

| Γιώργος Τέρπος