Search

Μπάμπης Βερβέρης: Ο Λέσβιος προπονητής που κερδίζει χρυσά μετάλλια στο WATER POLO της Αυστραλίας

Ο Λέσβιος και γνωστός προπονητής που «εγκατέλειψε» τη Λέσβο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ,αλλά και γιατί το κλειστό κολυμβητήριο του στέρησε αυτό που είχε μάθει να κάνει καλά τόσα χρόνια ,διαπρέπει στη Βικτώρια της Μελβούρνης .Οι πρωτιές για τις ομάδες “Water polo” που ανέλαβε τους τελευταίους μήνες, πληθαίνουν, ήδη τα χρυσά μετάλλια έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα ράφια της ομάδας του και βέβαια οι προτάσεις έρχονται βροχή προκειμένου να αναλάβει τις προπονήσεις  όλης της Περιφέρειας  της Βικτώριας.

Σήμερα προπονεί στην υδατοσφαίριση περίπου 30 αθλήτριες από 14 έως 16 χρόνων  και με τις οποίες θα  επισκεφθεί την Ελλάδα τον Ιούνιο σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα και τη Χίο, προκειμένου οι νεαρές αθλήτριες  να αγωνιστούν με ελληνικές ομάδες  αλλά και για να μάθουν την ιστορία της πατρίδας του προπονητή τους!

 

«Δυστυχώς,  το ταξίδι μας δεν περιλαμβάνει τη Λέσβο» ,μου λέει φανερά συγκινημένος, «αφού δεν υπάρχει ακόμη κολυμβητήριο  και ο ναυταθλητισμός έχει βουλιάξει σε  έναν τόπο που ήταν κάποτε το  σήμα κατατεθέν του.»

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπάμπης αφήνοντας την οικογένεια πίσω του δεν περίμενε ότι θα καταφέρει σε ολόκληρη την Αυστραλία να διαπρέψει στον τομέα του υγρού στοιχείου που πάντα αγαπούσε τόσο γρήγορα.

Ίσως αυτό να ισορροπεί τα συναισθήματά του λιγάκι ,αφού η νοσταλγία του αυτά τα δυο χρόνια που βρίσκεται εκεί,  για τον τόπο του,μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Όταν  όμως σκέφτεται τις παροχές που έχει από το Αυστραλιανό κράτος ,το επίπεδο ζωής και βέβαια το ότι μπορεί να ασχολείται ενεργά σε ναυταθλητικούς συλλόγους,τα σχέδια του για επιστροφή πηγαίνουν πίσω .

«Θέλω να ευχαριστήσω από τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά την γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΑΣ που προπονούσα πριν κλείσει το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης .Εκεί που πέρασα όλα τα παιδικά μου χρόνια και μέσω του αθλητισμού έμαθα να έχω αρχές .Τα κορίτσια που είχα μέχρι και την τελευταία μέρα μου δίδαξαν ότι αν αγαπάς κάτι μπορείς να κάνεις θαύματα ,ακόμη και αν η πολιτεία σε έχει ξεχάσει ….»

Σήμερα ο Μπάμπης χαμογελάει γιατί αυτά που έρχονται  και που είναι τελικά όλη η προσπάθεια του και οι γνώσεις του που βρήκαν στο σωστό τάιμινγκ στην κατάλληλη κατεύθυνση  σε μια άλλη χώρα όμως που του στέρησε την οικογένεια και τους φίλους του. Τον Σεπτέμβριο συμμετέχει στον τελικό όλης της Αυστραλίας ,ενώ τον περιμένουν μεγάλοι αγώνες στην Τασμανία  και σε άλλα μέρη  του κόσμου .

«Ο αθλητισμός προσφέρει καθαρό μυαλό» ,μου λέει . «Να το γράψεις αυτό …» .Ενώ μιλώντας για τον Γιάννη Γαρύφαλλο  και τον πατέρα του που τον βοήθησε να κάνει πραγματικότητα  το εκπαιδευτικό ταξίδι της Ελλάδας για μια πολυπληθή ομάδα , μας υπενθυμίζει ότι τα πάντα επιτυγχάνονται με σκληρή δουλειά . Όπως και να έχει , ο Μπάμπης είναι  ακόμη ένα από τα παιδιά που το σύστημα τους στέρησε τον τόπο τους. Και αποδεικνύει ότι οι Έλληνες τελικά όπου και να  φτάσουν  θα είναι πάντα ανάμεσα τους πρώτους …..