Search

Άρωμα γυναίκας στις εκλογές του Επιμελητηρίου: Τι λένε οι υποψήφιες

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου Λέσβου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 από τις 09:00 π.μ. έως τις 06:00 μ. μ. :  στο Ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου (Π. Κουντουριώτη 71, Μυτιλήνη) για το νησί της Λέσβου και   στο Παράτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μύρινα, για τα νησιά της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη σύμφωνα με την κύρωση των εκλογικών καταλόγων.

Ο κάθε ψηφοφόρος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα θα πρέπει να προσκομίζει την ταυτότητά του ή άλλο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας.

Κανένας ψηφοφόρος δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μια ψήφους, όσες ιδιότητες και αν έχει.

Ο κάθε ψηφοφόρος έχει το δικαίωμα έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης στο εκάστοτε τμήμα όπου ανήκει. (Εμπορικό Τμήμα, Μεταποιητικό Τμήμα, Τμήμα Υπηρεσιών, Τουριστικό Τμήμα).

Με έμφαση στον πλουραλισμό και τη συμμετοχή νέων ατόμων, με διαφορετικές αλλά σύγχρονες απόψεις, ο Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο Παναγιώτης Τατάκης παρουσίασαν το πλαίσιο και τις αρχές του συνδυασμού τους.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μυρσινιάς η «Ενωτική Επιμελητηριακή Κίνηση», ως μια ομάδα ανεξάρτητη και εξωκομματική, δημιουργήθηκε από την ανάγκη των μελών της να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα σε μια δύσκολη για τη Λέσβο και τα νησιά μας συγκυρία, που κυριαρχείται από οικονομική στασιμότητα και αβεβαιότητα, τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ιδιαίτερα προβλήματα του τόπου μας με έμφαση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τον αγώνα για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ.

«Στην παρούσα χρονική συγκυρία για τον τόπο μας, οι όποιες παραταξιακές αντιπαραθέσεις για τη διεκδίκηση της ψήφου των συναδέλφων περιττεύουν. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και οι δυο συνδυασμοί, καθώς κοινά είναι τα προβλήματα, κοινές είναι και οι επιδιώξεις, που μόνο με συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν

Mιλήσαμε με τις γυναίκες της παράταξης της Ενωτικής Επιμελητηριακής κίνησης και το όραμά τους για τον τόπο.

Νατάσσα Αντωνακέλλη

Τμήμα Μεταποίησης

«Οραματίζομαι ένα νησί γεμάτο κόσμο  όπου θα υπάρχει άνθηση σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα επαγγέλματα προκειμένου να αντιστρέψουμε το κακό κλίμα στο οποίο έχει επέλθει το νησί .Πιστεύω ότι η ευημερία του ενός είναι συνδεδεμένη με την ευημερία των υπολοίπων και γι αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο για όλα  τα θέματα που αντιμετωπίζουμε.Το επιμελητήριο έχει τη δύναμη να δώσει κατεύθυνση και ώθηση σε πολλά από αυτά. Γιαυτό το λόγο συμμετέχω στις εκλογές γιατί θεωρώ ότι τα 23 χρόνια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας μπορούν να βάλουν ένα μικρό  λιθαράκι»

Ευγενία Δρεκόλια

Τμήμα Τουρισμού

«Αποφάσισα να κατέβω υποψήφια κάτω από την ομπρέλα της Ε.Ε.Κ. και την προτροπή του τωρινού προέδρου Βαγγέλη Μυρσινιά στο τμήμα του τουρισμού, θέλοντας μετά από 20 χρόνια που έχω εργαστεί σ’ αυτόν  τον απαιτητικό χώρο να μπορέσω να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου κάτω από ένα άλλο πρίσμα. Χρειαζόμαστε έναν τόνο ανανέωσης από καινούρια πρόσωπα και ιδέες που έχει τόσο ανάγκη το Επιμελητήριο Λέσβου. Θεωρώ ότι ανεξαρτήτως υποψηφίου είναι απαραίτητη σε αυτές τις εκλογές, ο επιχειρηματικός κόσμος να δηλώσει μια δυναμική συμμετοχή».

Κλειώ Χατζηδανιήλ

Τμήμα Εμπορίου

«Οι μέχρι τώρα (και χαρακτηριζόμενες από εσωστρέφεια) πολιτικές επέφεραν διαφορετικά, από τα προσδοκώμενα, αποτελέσματα. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο το άνοιγμα και η στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους θεσμούς άλλων περιοχών της Ελλάδος αλλά κυρίως ευρωπαϊκών χωρών που έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, κρίνεται απαραίτητη η γνωριμία και πλήρης εκμετάλλευση επενδυτικών προγραμμάτων ( στην εκμετάλλευση των οποίων η Λέσβος υστερεί σημαντικά). Ακόμη κρίνεται επιβεβλημένος ο πλήρης και εποικοδομητικός συντονισμός των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου προς την κατεύθυνση της τουριστικής μας ανάπτυξης- της μόνης ουσιαστικής βαριάς βιομηχανίας της νησιωτικής Ελλάδας -είτε το θέλουμε είτε όχι-…. Τέλος, ένα επιπρόσθετο ( συναισθηματικό) κίνητρο για μένα αποτέλεσε το γεγονός ότι τόσο ο πατέρας μου ( κατά την δεκ. του ’70 ) όσο και ο παππούς μου (κατά τις δεκ.του ’30 και του’40) συμμετείχαν ενεργά στην διοίκηση του Επιμελητηρίου.»

Δέσποινα Καλιάλλη

“Το επιμελητήριο είναι σημαντικός για τον τόπο θεσμός και ο τόπος έχει πολλά να δώσει, έχουμε να δείξουμε…πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε!…δεν πιστεύω πως πρέπει να περιμένουμε να γίνει κάτι, πιστεύω πως πρέπει απλώς να κάνουμε”.