Απεγκλωβισμός 12 νεοεισερχόμενων στο Βίκι της Χίου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Η Γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση  Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι “στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται καθημερινά σε χερσαίες περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου κατά τις αφίξεις μεταναστευτικών ροών, βραδινές ώρες χθες (17-12-2022), αστυνομικό προσωπικό και συνοριακοί φύλακες διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου με τη συνδρομή πτητικού μέσου, συμμετείχαν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού -12- νεοεισερχόμενων ατόμων από απόκρημνη, βραχώδη και με πυκνή βλάστηση τοποθεσία στην περιοχή «Βίκι» της Χίου.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 02:00΄   (18-12-2022).

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός -9- ακόμη νεοεισερχόμενων ατόμων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου σε παραλιακή τοποθεσία στην περιοχή «Κέραμος» της Χίου.

Για τα παραπάνω -21- νεοεισερχόμενα άτομα, εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου της Χίου για παροχή πρώτων βοηθειών, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

 

Για την υπόθεση σχηματίζεται ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίο

Προηγουμενο αρθρο

Στη Συνύπαρξη το βραβείο Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης

Επομενο αρθρο

Αστυνομική διεύθυνση Βόρειου Αιγαίου: “Ο θάνατος του βρέφους ήταν ήδη γνωστός”