Απαντήσεις για τα Τσαμάκια

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Για προβληματικές διαδικασίες στην πλαζ Τσαμακια έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ο Άλλος Δρόμος” , Στράτος Γεωργούλας που έθεσε τα καίρια ερωτήματά του απέναντι στον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΑΔΕΛ με την κάτωθι επιστολή.

“Αξιότιμε κε Δήμαρχε
Αληθεύει οτι ενώ για πρώτη φορά μπαίνει εισιτήριο εισόδου στους απλούς δημότες μας στην πλαζ Τσαμακια, την ίδια στιγμή δίνεται η πλαζ με απευθείας ανάθεση προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματίες με λιγότερο απο το 1/4 της αρχικής προσφοράς στους άγονους πλειστηριασμούς;
Ακόμα και αν ειναι νόμιμο, το θεωρείτε ηθικό τόσο για το σύνολο των δημοτών μας που πλήττονται απο την οικονομική κρίση, όσο και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του νησιού μας που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν στους αρχικούς πλειστηριασμούς ούτε ομως στην απευθείας ανάθεση που επέλεξε το ΔΣ της ΑΔΕΛ; Σας καλώ να θέσετε το θέμα στο αμέσως ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο”.

Με επιστολή του ο Δήμαρχος έδωσε την εξής απάντηση: “Το εισιτήριο της Πλαζ καταργήθηκε για πρώτη φορά κατά την θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Επανήλθε κατόπιν αιτημάτων δημοτών λόγω του ότι η μαζική είσοδος του κοινού στο χώρο προκαλούσε διάφορα προβλήματα στους λουόμενους. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι εξαιρετικά χαμηλό και προσιτό σε όλους, μόλις ένα ευρώ η γενική είσοδος και μισό ευρώ για ειδικές περιπτώσεις. Η είσοδος για ειδικές ομάδες συμπολιτών μας είναι δωρεάν.Η δημοπρασία της Πλαζ Τσαμάκια για την μακροχρόνια μίσθωσή της απέβη άγονη. Για το λόγο αυτό η δημοπρασία θα επαναληφθεί μετά το τέλος της θερινής περιόδου. Όμως για να μην παραμένει η πλαζ χωρίς αναψυκτήριο και παροχές εν μέσω καλοκαιριού και πλήρους λειτουργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΕΛ για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των λουομένων, αποφάσισε την απευθείας ανάθεση σε επιχειρηματία με εμπειρία στο χώρο, ο οποίος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πλαζ”.

Προηγουμενο αρθρο

Καταγγελία φοιτητών ΑΡ.ΕΝ : “Καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού”

Επομενο αρθρο

Στη σεισμόπληκτη Βρίσα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος