Ανοιχτό στο κοινό το Porto Plomari

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το παλιό βιομηχανικό συγκρότημα που λειτουργούσε μέχρι και το 1974 ως πυρηνελαιουργείο, χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα και η αρχική του μορφή επιδέχθηκε πολλές μετατροπές και προσθήκες καθώς η λειτουργία του από ελαιοτριβείο και σαπωνοποιείο (με εξαγωγές μέχρι τη Μασσαλία),κατέληξε γύρω στα 1910 στη τελευταία χρήση του πυρηνελαιουργείου. Το 1987 το συγκρότημα χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο με αποκλειστική τουριστική χρήση  Σήμερα μετά την ανακαίνιση του λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων, επαναφέροντας και αποκαθιστώντας,την σημαντική αξία του συγκροτήματος ως σημείο αναφοράς και τοπόσημο της περιοχής του Πλωμαρίου ,έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης αλλά και διατήρησης της μνήμης του τόπου.

Το Porto Plomari θα είναι ανοικτό για όλους από τις 27 Οκτωβρίου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της υποδοχής 2252031000, 2252033333, το τηλέφωνο κρατήσεων εστιατορίου 6944590092 και στο info@portoplomari.gr.

.

*Το Porto Plomari είναι ένα covid free ξενοδοχείο που τηρεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλά προστασίας κατά του Covid 19.

Προηγουμενο αρθρο

You got … A TICKET 2 RIDE! Νέο ποδηλατικό κατάστημα στη Μυτιλήνη!

Επομενο αρθρο

Ο Αργύρης στο “Πολύτροπον” μας μυεί στα μυστικά του αργαλειού!