Ανήλικοι με μηχανάκι χωρίς δίπλωμα. Έως πότε;

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης και του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, οι δύο εκ των οποίων ήταν ανήλικοι. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το θέαμα πιτσιρικάδων με παπάκι χωρίς κράνος με σαγιονάρα είναι σύνηθες στο νησί , όπως και επίσης και τα δυστυχήματα για τον ίδιο λόγο. Ωστόσο τίποτα δεν θα αλλάξει στον δρόμο αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των γονέων αλλά και της κουλτούρας που καλλιεργείται ακομη και στα σχολεία, προτιστως στα ανεξέλεγκτα ΜΜΕ και στη μουσικη υποκουλτούρα όπου ταχύτητα, λεφτά και …μόστρα κυριαρχούν. Κατανοούμε την πίεση που έχει υποστεί αυτή η γενιά και το δικαίωμά της να ξεσκάσει όμως οφείλει να το κάνει με προσοχή και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων διαπιστώθηκε ότι:

· Σήμερα (02-09-2021) στη Μυτιλήνη, ημεδαπός οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

· Χθες (01-09-2021) στη Μυτιλήνη, ανήλικος ημεδαπός οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

· Προχθές (31-08-2021) στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, ανήλικος ημεδαπός οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές

Προηγουμενο αρθρο

Ο Αντώνης στο Καγιάνι: “Δεν είναι τυχαία το δημοφιλέστερο ουζερί του νησιού”

Επομενο αρθρο

Η προϊστορική Λέσβος στην παγκόσμια έρευνα για την καταγωγή και εξέλιξη του ανθρώπου