Ανοίγει πανιά το πρώτο “Κουκλέλης Cup”-Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Για πρώτη φορά στην Λέσβο διοργανώνεται, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας για τις κατηγορίες optimist και laser 4.7, εις μνήμην του διεθνούς φήμης Λέσβιου πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Νικόλαου Κουκλέλη (1921-1995). Ο Νικόλαος Κουκλέλης, μεταξύ άλλων, ήταν από τους πρωτοπόρους καταμετρητές της κλάσης finn της Παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF) και διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Φινν (International Finn Association).

Ο αγώνας θα διεξαχθεί έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου 2017, και συγκεκριμένα από 27/10 έως 29/10. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν εκτός από τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακών Διαδρομών του ΙΟΜ, και αθλητές και αθλήτριες από ιστιοπλοϊκούς ομίλους Χίου και Αττικής.

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο ΙΟΜ, μαζί με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου ως συνδιοργανωτή και χορηγό, πέτυχε τις προϋποθέσεις για την καθιέρωσή του αγώνα «ΚΟΥΚΛΕΛΗΣ Cup» σε ετήσια βάση. Η διεξαγωγή αυτού του αθλητικού γεγονότος, που αποτελεί ελάχιστη τιμή στον σπουδαίο αθλητή Νικόλαο Κουκλέλη, αναμένεται να αποτελέσει τόσο εφέτος, όσο και κάθε χρόνο, αφορμή προσέλκυσης νέων Λέσβιων αθλητών στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακών Διαδρομών.

Είναι μεγάλη τιμή για τον ΙΟΜ που στο πρώτο «ΚΟΥΚΛΕΛΗΣ Cup», Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων (Race Οfficer) θα είναι ο κ. Αθανάσιος Παπαντωνίου, μέλος της επιτροπής διοργάνωσης αγώνων της ISAF, ενώ οι κριτές που θα συμμετάσχουν θα είναι από την Ανώτατη Επιτροπή Εφέσεων και Ενστάσεων (ΑΕΑΕ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης (ΙΟΜ), ως μοναδικός συνεχιστής του Νικόλαου Κουκλέλη, στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακών Διαδρομών στη Λέσβο, εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, τους προπονητές και τους γονείς και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από 27/10 έως 29/10 και ώρες από 13:00 – 15:00 και οι οποίοι θα είναι ορατοί από τον αριστερό κυματοθραύστη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ «ΚΟΥΚΛΕΛΗΣ CUP» 2017

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

· 08:00 πμ – 12:00 μμ: Αφίξεις αθλητών και δηλώσεις συμμετοχής

· 13:00 μμ: Ιστιοδρομίες

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

· 11:00 πμ : Επίδειξη σκαφών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

· 13:00 μμ : Ιστιοδρομίες

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

· 11:00 πμ : Ιστιοδρομίες

· Τελετή λήξης: Απονομές – Γεύμα

Σημ.: Θα διεξαχθούν έως 9 ιστιοδρομίες συνολικά και όχι περισσότερες από 3 ανά ημέρα. Την τελευταία ημέρα των αγώνων δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 14:30

Προηγουμενο αρθρο

Όταν το φως καλύπτει το σκοτάδι: Η Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη στο Book and Art

Επομενο αρθρο

Amu Khayat:Το ντοκιμαντέρ του Alireza karimi στο Μπίνειο