Αφιέρωμα στη μεγάλη σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ από τον ΦΟΜ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Tο Μουσικό Τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει το Σάββατο19 Ιανουαρίου 2019, στις 8 μμ , στο θέατρο του ΦΟΜ, αφιέρωμα στη μνήμη της μεγάλης Ισπανίδας Σοπράνο MONTSERRAT CABALLE (1933-2018). Παρουσίαση και τραγούδι Ιωάννα Σφήκα Καρβελά- Δραματική Σοπράνο. Στο πιάνο Λία Κεφαλά – Μαέστρος- Πιανίστα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. C.W. Gluck Iphigenie en Tauride “o malheureuse Iphigenie…”

2. Franz Schubert Serenade “Leise flehen…”

3. Richard Wagner Lohengrin ”Euch Luften…”

4. Giacomo Puccini Tosca “Vissi d’Arte…”

5. Vincenzo Bellini Norma “Casta Diva…” (συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Λέσβου, «Νίκος Μυρογιάννης)

6. Giuseppe Verdi La Forza del Destino “Pace, mio Dio…”

7. Amilcare Ponchielli La Gioconda “Suicidio…”

8. Charles Gounod Sappho “O ma lyre Immortelle…”

ΙΩΑΝΝΑ- ΣΦΗΚΑ ΚΑΡΒΕΛΑ

Διακεκριμένη Ελληνο-αμερικανίδα δραματική σοπράνο, οποία θεωρείται Πρέσβειρα της Ελληνικής Κλασικής Μουσικής, παρουσιάζοντας Έλληνες συνθέτες σε πολλές χώρες, Πανεπιστήμια και Ωδεία ανά τον Κόσμο.

Στη Wikipedia το όνομα της συγκαταλέγεται μεταξύ των ονομάτων διακεκριμένων Ελληνο-αμερικανών ερμηνευτών της όπερας, όπως η Μαρία Κάλλας, η Αγνή Μπάλτσα, Νικόλα Ζαχαρίσο.

Συμμετείχε στην ιστορική εγγραφή του Μανώλη Καλομοίρη «Το δαχτυλίδι της Μάνας» ερμηνεύοντας το ρόλο της Μάνας, το 1983. Επίσης, έχει εγγράψει και το ρόλο της Lady Makbeth στο έργο του Verdi «Makbeth». Το 2006 το «Opera Lesvos» αναβίωσε την

όπερα του Verdi «Orietta di Lesbo» στην οποία η κυρία Καρβελά ερμήνευσε το ρόλο της Οριέττας.

ΛΙΑ ΚΕΦΑΛΑ

Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και μαέστρος της Μεικτής Χορωδείας «Νίκος Μυρογιάννης» του Δήμου Λέσβου. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά παίρνοντας πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από το Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» και συνέχισε αντίστιξη με το Γιάννη Καστρινό όπως και διεύθυνση χορωδίας. Έχει γράψει μουσική για το θεατρικό «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός». Συνεχίζει τις σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών ως διευθύντρια ορχήστρας.

Διάρκεια προγράμματος : 1.15΄ . Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Προηγουμενο αρθρο

Απογοητευτική η «άνοδος» στην επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης

Επομενο αρθρο

Η ελίτ της ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο