Search

400 τεστ για τον covid 19 στο Βοστάνειο-Δωρεά 200.000 ευρώ με συνδετικό κρίκο την… αλληλεγγύη

H Διοίκηση του Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στο Ελβετικό Ίδρυμα Guido Fluri και την Ελβετική Προτεσταντική Εκκλησία που σε συνεργασία με το Ίδρυμα PROASYL της Γερμανίας και την υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο (Ελληνική Μη κυβερνητική Οργάνωση) για την πρωτοβουλία τους να υλοποιήσουν δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού συνολικής αξίας άνω των 200.000€. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη ενώ μέχρι σήμερα η εκτιμώμενη αξία των ειδών που έχουν παραληφθεί ανέρχεται σε ποσό τάξεως 120.000€.

Η δωρεά περιλαμβάνει είδη ουσιαστικής συμβολής στην ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου μας όπως απινιδωτές, θερμοκοιτίδα, αναπνευστήρες, test ανίχνευσης ύποπτων κρουσμάτων covid-19, ιστοκινέτα, σταθερές πολυθρόνες/κλίνες, γάντια κλπ. Όπως μας επιβεβαίωσε η ‘Έφη Λατσούδη πρόκειται για 400 τεστ που είναι έτοιμα προς χρήση.

“Ειδικότερα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19, τέτοιες ενέργειες συνεισφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού είναι αξιέπαινες και συμβάλουν ουσιαστικά στο έργο μας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην κυρία Ε. Λατσούδη η οποία συνέβαλλε και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο επικοινωνίας για την επίτευξη – υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς. Η υποχρέωση παροχής υπηρεσιών υγείας στον εγχώριο και τον προσφυγικό – μεταναστευτικό πληθυσμό του ακριτικού μας νησιού κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι διαρκής. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη και με ανιδιοτελείς συμμάχους η μάχη υπεράσπισής της έχει πάντα καλύτερες προοπτικές και αποτελέσματα” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης

 

Το Lesvos Solidarity

“Έπειτα από πολλές και διακριτικές προσπάθειες της Έφης Λατσούδη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας, τη δήλωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε η δική μας Έφη στην δωρεά των 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του COVID-19. Η δωρεά αυτή είναι σε συνεργασία με το Swiss Foundation (Guido Fluri) και της Swiss Protestant Church, και υποστηρίχθηκε από τους οργανισμούς Pro-Asyl και RSA που συνεργάζονται με την Έφη και εμπιστεύονται την εμπειρία της στο νησί. Αυτή η δωρεά θα συνδράμει στον απαραίτητο εξοπλισμό για το νοσοκομείο, και θα παραδώσει τα πρώτα τεστ COVID-19 στη Λέσβο, τα οποία δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα.
Όπως όλοι γνωρίζουν, η Έφη συμμετέχει σε πολλές δράσεις αλληλεγγύης στο νησί. Η συμμετοχή της στο Πικπα και το Mosaik είναι γνωστή, αλλά οι πολύχρονη συνεισφορά της στην τοπική κοινότητα για χρόνια τώρα, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού συστήματος υγείας, είναι λιγότερο γνωστές. Η υποστήριξη τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και των αιτούντων ασύλου στο νησί είναι ζωτικής σημασίας.
“To μήνυμα των δωρητών είναι τόσο δυνατό!” Σημειώνει η Έφη “Κάθε ζωή έχει την ίδια σημασία. Όλοι πρέπει να υποστηρίζονται”. “Είμαι πραγματικά χαρούμενη που μπορούμε να υποστηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας με αυτόν τον τρόπο και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να προσφέρουμε υποστήριξη σε όλους τους ανθρώπους. Η αλληλεγγύη δεν έχει όρια”.