Search

20+1 ευχές για το 2020!

 

Τι είν’ οι γιορτές δίχως ευχές! Καλά τα δώρα, δε λέω, μα οι ευχές έχουν δύναμη και υπόσταση… που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα λόγια!

Μακάρι οι ευχές των συνανθρώπων μας να βγουν αληθινές! Ευχές βγαλμένες από την ψυχή, προορισμένες να αγγίξουν κάθε ευαίσθητη χορδή μας, να ταξιδέψουν τα δικά μας «θέλω», να μας κάνουν να ονειρευτούμε έναν καλύτερο κόσμο, ομορφότερο, δικαιότερο, φωτεινότερο!

20…20 ευχές, λοιπόν, έφτασαν σε μας στα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» και τις δημοσιεύουμε με αγάπη και τη δική μας ευχή : To 2020 να φέρει σε εσάς τους αναγνώστες μας ό,τι επιθυμεί, ό,τι προσδοκά και ό,τι ονειρεύεται ο καθένας!

Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά!

Όλγα Χιώτη 

“Είχα κάποτε διαβάσει ένα πολύ γλυκό ευρωπαϊκό παραμύθι στο γιο μου. Πρέπει να ‘ταν κάπου τεσσάρων τότε.

Δυο παιδιά με μια γιαγιά περιέθαλψαν ένα πληγωμένο τάρανδο για ένα βράδυ. Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς….

Τα φρούτα του, τη ζεστασιά, τα χάδια του μέχρι να κοιμηθεί γλυκά. Το πρωί της πρωτοχρονιάς τα παιδιά σηκώθηκαν διαπιστώνοντας πως ο τάρανδος είχε εξαφανιστεί. Η απογοήτευσή τους ισορρόπησε σε έναν φάκελο που βρήκαν κάτω από το δέντρο.

Ο φάκελος ήταν από τον Άγιο Βασίλη με ευχαριστίες, καθώς ο τάρανδος που φιλοξένησαν ήταν ο Ντόνερ, ένας απ’τους ταράνδους του για το μεγάλο ταξίδι. Οι ευχαριστίες περιλάμβαναν και ένα ξεχωριστό δώρο: ένα κουτί με μαγική ταρανδόσκονη. Τη στιγμή που θα την σκορπούσες κάθε σου ευχή θα γινόταν πραγματικότητα, τους έγραφε!

Τα παιδιά φυλάξαν την ταρανδόσκονη κάποια χρόνια μέχρι να βρουν την τέλεια ευχή, ώσπου τη βρήκαν και εν τέλει ευχήθηκαν, σκορπώντας την στο χιονισμένο τοπίο, «ειρήνη κι ευτυχία κι αγάπη και χαρά για όλη τη χρονιά». Ο γιος μου στο άκουσμα της τελευταίας φράσης έμεινε να με κοιτά αμήχανος κι απορημένος, καθώς γύρισα γλυκά και τον κοίταξα έχοντας ολοκληρώσει ένα τόσο αισθαντικό και από καρδιάς γραμμένο παραμύθι. Καλά μου λέει και έγινε τίποτα από αυτά πραγματικότητα, έστω και για μια χρονιά ; και γιατί ευχήθηκε μόνο για μια χρονιά κι όχι για πάντα; Πόλεμο έχει δυστυχία έχει, αγάπη έχουν όλα τα παιδιά; Δεν έχουν. Χαρά; Ποια χαρά ; εσείς οι μεγάλοι όλο γκρινιάζετε και είστε κουρασμένοι. Αυτό το παιδί είχε την τύχη του κόσμου στα χέρια του και έχασε την ευκαιρία.

Προφανώς η ανάγνωση παραμυθιού δεν είχε πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα…. Χρειάστηκε να βρω μια συνέχεια δική μου. Χρειάστηκε να απολογηθώ για τις γκρίνιες των μεγάλων για την κούραση και τη γκρίνια.

Χρειάστηκε να απολογηθώ για το μερίδιο μου στην δυστυχία των παιδιών. Για τους πολέμους που τους ξεσπιτώνουν ή τους αφήνουν ορφανούς και μόνους. Η ισχύς λοιπόν της μαγικής χρυσόσκονης ελαττώθηκε λόγω παρελθόντος χρόνου. Κι έτσι πια αναγκαζόμαστε κάθε τέτοια εποχή να ευχόμαστε τα ίδια και τα όμοια προσπαθώντας να τα πιστέψουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο μας. Τον κατακτούμε άλλωστε τον κόσμο μας με την πίστη και την ευχή. Μάλλον πρώτα πετάμε τη ταρανδόσκονη μετά ευχόμαστε και μετά τρέχουμε να κατακτήσουμε την ευχή.

Μάθημα κάθε τέλους του χρόνου, μη ξεχάσουμε στη νέα χρονιά….να την κατακτήσουμε. Τη χρονιά και τις ευχές μας, κομάτι κομάτι, μέρα με τη μέρα, κάθε φορά περισσότερο.

Σίγουρα ξέρουμε πως δεν θα σώσουμε τον κόσμο αλλά μπορεί να σώσουμε τον δικό μας μικρόκοσμο κι ίσως και των γύρω μας. Αξίζει….γιατί κάθε μέρα μεγαλώνει και πληθαίνει το καλό.

Οι χρονιές έρχονται και φεύγουν αλλά εμείς ας τους αφήσουμε το στίγμα μας. Κι ας είναι ειρήνη μέσα μας, ας φέρει αυτό και την ειρήνη στους γύρω μας. Κι ας είναι αγάπη μέσα μας να κολλήσει και τους δίπλα κι ας γίνει χαρά κι ευτυχία.

Κι είναι φορές που πρέπει να πιστέψουμε το παραμύθι. Στα χέρια μας είναι να το κάνουμε πραγματικότητα. Μαζί με τη χρονιά ξεκινά μια νέα δεκαετία. Στο τέλος της θα μας κοιτάνε τα παιδιά ρωτώντας μας τι καταφέραμε να τους αφήσουμε…κι εκεί πρέπει απ’ το παραμύθι να ‘ χει μείνει κάτι αξιόλογο.

Καλή χρονιά. Με αποφασιστικότητα να την κατακτήσουμε όπως στα παραμύθια, με δύναμη να χτίσουμε τη δεκαετία.

Καλή χρονιά στα Πολιτικά που αφήνουν τα στόματα να μιλούν και δίνουν άφθονη τροφή στο μυαλό. Καλή χρονιά σε όλους”.

Νίκη Ασμάνη, συνταξιούχος ΕΤΕ

«Θα ήθελα ο καινούργιος χρόνος να φέρει την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο και να εξαφανίσει την ανισότητα και την αδικία !!!! Καλή χρονιά !!!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάγδα Τολίδου, ιδ. υπάλληλος

«Τι να ευχηθώ, από την πλευρά των εργαζομένων όπως το βλέπω, ίσως οι επιχειρηματίες να «υπολογίζουν» στο μέλλον λίγο περισσότερο το εργατικό δυναμικό. Αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας και εκτιμάμε πολύ τα χρήματα που παίρνουμε. Όλοι μας έχουμε ανάγκες, υποχρεώσεις πολλές, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς, αποτελεσματικοί, ικανοί, να βελτιωνόμαστε συνεχώς, ώστε να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στις απαιτήσεις που αυξάνονται. Νομίζω όμως ότι το να δουλεύεις επτά ημέρες συνεχόμενα, είναι πάρα πολύ δύσκολο, καμιά φορά ξεπερνά τις αντοχές. Θα μπορούσε ο κόσμος να κάνει και Σάββατο τα ψώνια του, ας μην βγει την Κυριακή. Τουλάχιστον, ας μην καθιερωθούν συνολικά οι Κυριακές, γιατί το συνεχόμενο ωράριο είναι εξαντλητικό. Υγεία και στον καθένα ό,τι επιθυμεί από την καρδιά μου!»

 

 

 

 

                                                                 

 

 

 

    Σίμος Κορεξενίδης -σκηνοθέτης 

Εύχομαι στην ίσως πιο φεμινιστική εφημερίδα της Ελλάδος να λαμπρομακροημερεύει και να κουβαλάει πάντα αυτή την έγνοια για τα κοινά, όπως αυτή που έχουν οι μάνες, όλες οι μάνες, για τα παιδιά τους.

 

 

                              Μιχάλης Μπάκας-Διοικητικός υπάλληλος Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Οικολόγοι Πράσινοι 

Χρόνια πολλά σε όλους/ες με υγεία πάνω απ’ολα. Το 2020 να είναι για το νησί μας έτος ελπίδας, προκοπής, κοινωνικής συνοχής και περιβαλλοντικής ποιότητας. Σε προσωπικό επίπεδο ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και πρωτίστως τα μυαλά μας, για να αγαπήσουμε τον πλησίον μας αλλά και τον εαυτό μας, ώστε να γίνουμε ολοι/ες καλύτεροι/ες

 

Έφη Σιαλευρή -Σκηνοθέτις 

Εδω που φτάσαμε λίγο δεν είναι, τόσο που κάναμε μεγάλη δόξα” θα ‘λεγε ο Καβάφης για το άλλοτε μακρινό και άπιαστο 2020… στις εκθέσεις του δημοτικού το περιγράφαμε διαστημικό και ιπτάμενο• στην πραγματικότητα είναι μεταβατικό, υπόκωφο, ασύνδετο κι επιφανειακό. Από κάτω ακούγονται φωνές, φαίνονται χέρια να υψώνονται, γροθιές να σφίγγονται, κορμιά να διπλώνονται. Εύχομαι να έρθουν τα κάτω πάνω, τα μέσα έξω και να γίνει προορισμός, γέφυρα, αλλαγή, ουσία, αγκαλιά σφιχτή με μισόκλειστα μάτια. Εντός Εαυτών εκτός μίσους.

 

 

 

 

 

 

 Γιάννης Κανελής, φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, ιδιοκτήτης “REBELS”

«Εύχομαι για το 2020 πρώτα από όλα υγεία να έχουμε, χωρίς αυτήν δεν μπορείς ούτε να κάνεις μα ούτε και να προγραμματίσεις τίποτα. Κατά δεύτερον, θα ευχηθώ πολλή χαρά και ευτυχία στον καθένα και στον επιχειρηματικό κόσμο να έρθουν καλύτερες μέρες και να συνεχίσουμε να έχουμε εμείς οι νέοι την έμπρακτη στήριξη των Λέσβιων καταναλωτών. Μείναμε στον τόπο μας παρά τις δυσκολίες, προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο στις επιχειρήσεις μας , σε προϊόντα και υπηρεσίες. εύχομαι ο κόσμος να μας δείχνει σταθερά την προτίμησή του.

Χρόνια πολλά σε όλους»

 

Ιωάννης Μπαλωμένος, Executive chef,

Restaurant Hellenic comminaute, Lububashi RDC Congo Africa

“Εύχομαι στους αναγνώστες σας και σε όλο τον κόσμο το 2020 να είναι μια δημιουργική, ειρηνική και ελπιδοφόρα χρονιά!

Πολλές επιτυχίες σε όλους!

 

Amir Ali -Δρομέας και φωτογράφος από το Αφγανιστάν που ζει στη Λέσβο 

Ας ξεκινήσει αυτή η χρονιά με κατανόηση, συναίσθημα, φροντίδα και με το να βοηθάμε ο ένας τον άλλο ως μέλη της ανθρωπότητας και να είμαστε πιο χαρούμενοι και καλύτεροι άνθρωποι. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά!

 

Μαρία Βουλαλά, παιδαγωγός

«Εύχομαι το 2020 να μας φέρει πιο κοντά στους προσωπικούς μας στόχους που θα μας κάνουν να εξελιχθούμε ως άνθρωποι. Επίσης, να φέρει στον καθένα μας τα πολυτιμότερα αγαθά, που δεν αγοράζονται με όλα τα χρήματα του κόσμου: υγεία, πληρότητα, εσωτερική ισορροπία, αισιοδοξία και την ικανότητα να απολαμβάνουμε στο έπακρο την κάθε στιγμή μας σ’ αυτήν τη ζωή!

Αυτή είναι η ευχή μου για κάθε άνθρωπο, Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!»

 

 

 

 

Γιάννης Κουκέλλης-Μυτιληνιά Διάλεκτος

«Η Μυτιληνιά διάλεκτος εύχεται σι ούλα τα μουρέλια καλή χρουνιά, με υγεία και χαρά σι ούλα τα σπιτικά! Καλή χρουνιά πιδιάαααα»

 

Εύα και Σαντάν Ντουρκάν, ιδιοκτήτες εστιατορίου «ΣΜΥΡΝΗ»

«Το 2020 είθε να λείψει ο πόνος του πολέμου, της μοναξιάς της απογοήτευσης, της απόρριψης, της πείνας, της δυστυχίας.

Είθε το κλάμα να γίνει μέτρο ευτυχίας, και τα παιδιά που ευτυχισμένα θα βγουν να παίζουν στις γειτονιές του κόσμου ελεύθερα, χωρίς τις αλυσίδες να τραβάνε στις πλάτες τους μα φτερά, που θα τα οδηγήσουν σε ένα μέλλον ευτυχισμένο χωρίς μίσος, χωρίς κακίες, χωρίς πολέμους. Να πορεύονται με γονείς ευτυχισμένους σε μια ζωή χρωματιστή, όπως τους πρέπει!

Από καρδιάς Ευτυχισμένο και Μπερεκατλίδικο το 2020!!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασπασία Μακρογιαννάκη-ασφαλιστικός πράκτορας 

«Θερμές ευχές για μια δημιουργική, Νέα Χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές για τον καθένα! Χρόνια πολλά σε όλους!

 

Δήμητρα Παντελή, ιδιωτική υπάλληλος

«Τι να ζητήσω πέρα από υγεία για όλους μας, κάθε χαρά και ευτυχία σε κάθε σπιτικό, να έχουμε δουλειά και δύναμη, να αγωνιζόμαστε παλεύοντας κάθε μέρα για το καλύτερο, για μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Περισσότερο σεβασμό κι εκτίμηση για τον κάθε εργαζόμενο που μοχθεί, που δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην εργασία του, αξιοπρέπεια, συναδελφικότητα! Χρόνια πολλά και μια καλύτερη, γεμάτη αγάπη χρονιά για όλους μας!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μίκος Πεσμαζόγλου, Θεατρικός Όμιλος «ΜΠΟΥΡΙΝΙ»

«Εύχομαι το 2020 να ακούμε περισσότερο τους άλλους και να μιλάμε περισσότερο με τον εαυτό μας, να συνεργαζόμαστε, να βοηθάμε, να βάλουμε στόχους πραγματοποιήσιμους, να χουμε κατανόηση, αυτοπεποίθηση, έμπνευση, αισιοδοξία και να απαιτούμε καθημερινά ασφάλεια και ποιότητα ζωής ! Πολλές καθημερινές, όμορφες στιγμές! Χρόνια πολλά!»

 

Αγγελική Αθανασίου, μαθήτρια Δημοτικού

«Εύχομαι ειρήνη στον κόσμο, να είμαστε όλοι υγιείς, να μην αρρωσταίνουν τα παιδάκια από το κρύο που βρίσκονται στο νησί μας, μακριά από τη χώρα τους και πολλές φορές είναι μόνα τους εδώ πέρα, σε έναν τόπο ξένο. Είμαι στεναχωρημένη γι’ αυτό, πολύ.

Τους εύχομαι κάποτε να βρουν τη χαρά και το χαμόγελο στα σοβαρά προσωπάκια τους.

Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους»

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή Κάπελα, επαγγελματίας οδηγός, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας.

«Καταρχάς θα πάρω μια βαθειά ανάσα και θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΜΕΓΑΛΟ εκεί πάνω, που μου δίνει την υγεία μου, σε μένα και τον 5χρονο γιο μου, κάθε μέρα. Εύχομαι το 2020 να φέρει σε όλους πρώτα από όλα τ’ άλλα υγεία. Επιτυχίες σε όλους τους τομείς, από αισθηματικούς μέχρι επαγγελματικούς. Ας μη γελιόμαστε. Η εργασία, ανάλογα με τις αποδοχές, επηρεάζει κάθε άτομο σε βάθος, στον προσωπικό τομέα, στον οικογενειακό, στο φιλικό, παντού.

Ευελπιστώ ότι η νέα χρόνια θα μας φέρει πιο κοντά στις προσδοκίες μας. Είμαστε ταλαιπωρημένος λαός και μας αξίζει κάτι καλύτερο. Θα ήθελα το καλύτερο για το γιο μου και γενικά για τις επόμενες γενιές. Καλή χρόνια σε όλους».

 

 

   Χαριτίνη και Λουκάς Κόβρας, ιδιοκτήτες καταστήματος «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

«Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους σας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!»

 

Αθηνά Αλβανού, άνεργη μητέρα

«Για το 2020 θέλω να βλέπω περισσότερα χαμόγελα! Αληθινά χαμόγελα! Εύχομαι ο καθένας από σας να αποκτήσει ότι επιθυμεί…να κερδίσει ότι έχει χάσει…να βρει τη χαρά και το γέλιο που του στέρησαν είτε λόγοι υγείας, είτε έλλειψη αγάπης, είτε επαγγελματικής αποτυχίας! Από καρδιάς καλή κι ευλογημένη χρονιά με μπόλικη δόση αισιοδοξίας!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Εγγλέζος- EGGLEZOS HAIR DESIGN

“Στους κόσμους που έχετε ονειρευτεί, ζήστε στο έπακρο και απολαύστε την κάθε στιγμή. Το 2020 ας πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές μας!!!!!!!!”

Ασπασία Μακρογιαννάκη, ασφαλιστικός πράκτορας

«Θερμές ευχές για μια δημιουργική, Νέα Χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές για τον καθένα! Χρόνια πολλά σε όλους!»

Σοφία Ευριπιώτη, φοιτήτρια Παν. Αιγαίου

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο ένα καλύτερο αύριο, με υγεία , χαρά , ψυχική γαλήνη και να βγουν όλα του τα όνειρα πραγματικότητα. Καλή, όμορφη χρονιά»