Search

Το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο στο Βέλγιο

Για την επίσκεψη του σχολείου τους στο Βέλγιο γράφουν οι Γιαννάκα Μαρίνα και Παπαντωνίου Γιώργος, Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου 

Μόλις πριν από λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να προσγειωθούμε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του, τις Βρυξέλλες. Στo πλαίσιo του Αναλυτικού Προγράμματος και της διαθεματικότητας η τρίτη τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τη χώρα – πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα εμπλέκονται τα μαθήματα των γαλλικών, της ιστορίας και των Μαθηματικών με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ευάγγελου Στέλλα, την κ. Ζαφειριού Περμαθούλα, και συνοδό την καθηγήτρια κ Άννα Ζουμπουλή.

 Αφορμή για το ταξίδι στάθηκε η πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπερόπουλου στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Εφόσον μια τέτοια πρόταση δεν απορρίπτεται, εκμεταλλευτήκαμε στο μέγιστο τις μέρες που μας παραχωρήθηκαν για την εκδρομή, γεμίζοντάς την με επισκέψεις σε μουσεία και βόλτες σε τουριστικές τοποθεσίες. Μερικά από τα μέρη που επισκεφτήκαμε εκτός του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν: Μπριτζ, Βατερλώ, Atomium, Grand Place,Manneken Pis και το Μουσείο Ψευδαισθήσεων.

    “Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισκεφτήκαμε την τέταρτη ημέρα αφιερώνοντας εκεί όλο το πρωί και το απόγευμα. Είδαμε το μουσείο της Ε. Ε. , ενώ η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με το Ημικύκλιο. Το Ημικύκλιο είναι χώρος που βλέπουμε και στις ειδήσεις, εκεί δηλαδή που συνεδριάζουν οι ευρωβουλευτές, παίρνουν μέτρα και αποφάσεις. Το θέαμα ήταν μοναδικό. Αν και δεν διαφέρει σημαντικά από το δικό μας κοινοβούλιο, η αίσθηση που μας προκάλεσε, ότι δηλαδή σε αυτόν τον χώρο, σε αυτές τις καρέκλες κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν για εμάς και καθημερινά αυτές τους οι αποφάσεις αλλάζουν τις ζωές μας, ήταν κάτι απερίγραπτο.

   Τελικά, το ταξίδι μας στο Βέλγιο ήταν μια πανέμορφη εμπειρία γεμάτη περιπέτειες και χαρούμενες στιγμές. Οφείλουμε, όμως, να ομολογήσουμε ότι ως κράτος δεν διέφερε σημαντικά από το δικό μας.