Search

Η “Κίνηση μνήμης και δράσης” στη Λέσβο για τα Τέμπη:

Με επιστολή της στα Μέσα η Κίνηση μνήμης και δράσης μας θυμίζει το Χρονικός ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.

31-10-2022: Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ στέλνουν ένα ακόμη εξώδικο στο Υπουργείο Μεταφορών, τον ΟΣΕ, την ΡΑΣ, όπου διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση στις σιδηροδρομικές υποδομές, προειδοποιούν για τους κινδύνους δυστυχήματος και ζητούν τη λήψη μέτρων.

20-2-2023: Ο Υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής με λόγο του στη Βουλή, υπεραμύνεται της ασφάλειας των τραίνων.

28-2-2023: ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

-Τρείς μέρες μετά με εντολή του περιφερειάρχη. Κ. Αγοραστού, επιστρώνεται ο τόπος του εγκλήματος με χώμα, χαλίκια και πίσσα. Έτσι αποκρύπτονται και αλλοιώνονται τα βασικά στοιχεία.

– Ταυτόχρονα με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινωνίας, με την απόκρυψη στοιχείων και τη μη κλήση ουσιωδών μαρτύρων, ώστε να συγκαλυφθούν οι κρατικές ευθύνες για την έλλειψη σιδηροδρομικών υποδομών   και να αποδοθεί το έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος.

20-3-2023: Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μ. Παπαδόπουλος, επισκέπτεται το υποτιθέμενο κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Η επίσκεψη καταλήγει σε φιάσκο, με τον εκεί σταθμάρχη να διαψεύδει την ύπαρξη του .

24-1-2024: Η κ. Μ. Καρυστιανού, μητέρα της νεκρής Μάρθης, αποκαλύπτει στην εξεταστική Επιτροπή πως στις διαμαρτυρίες των συγγενών για τις παραλήψεις και τις καθυστερήσεις, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπεύθυνη για τη διερεύνηση του εγκλήματος τους συμβουλεύει «να μην ασχολούνται με το γεγονός, παρά να κοιτάζουν τη ζωή που τους απομένει να την περάσουν με ησυχία και γαλήνη με τη βοήθεια της εκκλησίας» .

10-2-2024: Ο Π. Ασλανίδης, πατέρας του νεκρού Δημήτρη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus αποκαλύπτει πως η ίδια εισαγγελέας χαρακτήρισε το μπάζωμα του χώρου και την απόκρυψη στοιχείων «μικρό ηθικό θέμα».

14-2-2024: Μέλη του Συλλόγου Τέμπη 23 συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους το Ευρωκοινοβούλιο, όπου απευθύνθηκαν αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοσύνη.

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

     ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ