Search

Αίσιο τέλος για το τραυματισμένο, από την πυρκαγιά, πλατώνι της Ρόδου

Το νεαρό πλατώνι περισυνελέγη από την ομάδα διάσωσης της ΑΝΙΜΑ, που επιχείρησε στο νησί μετά την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, με τη συνδρομή του Δασαρχείου Ρόδου. Είχε σοβαρά κατάγματα στα δύο μπροστινά πόδια. Φροντίστηκε στην πρώτη φάση από τον συνεργάτη μας στο νησί κτηνίατρο Παναγιώτη Μαριέ και τον δασικό υπάλληλο Βασίλη Χίου. Στάλθηκε στην Αθήνα με την ευγενική χορηγία της BLUE STAR FERRIES. Χειρουργήθηκε αρχικά στο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Alpha Bank. Φιλοξενήθηκε επί έξι μήνες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, σε ειδικό χώρο μη επισκέψιμο. Χειρουργήθηκε άλλες δύο φορές, στην τελευταία επέμβαση κρίθηκε αναγκαίος ο ακρωτηριασμός του ενός πρόσθιου άκρου. Στειρώθηκε επίσης γιατί η αναπηρία του θα του δημιουργούσε προβλήματα σε απόπειρα να ζευγαρώσει. Στις 27 Φεβρουαρίου, πάλι με την χορηγία της Blue Star Ferries, το ζώο ταξίδεψε πίσω στο νησί του, σε ειδικό κλωβό που παραχώρησε το ΑΖΠ, παρελήφθη από το Δασαρχείο Ρόδου και μεταφέρθηκε στη ΦΑΡΜΑ ΡΟΔΟΥ, όπου θα παραμείνει ένα διάστημα μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες περίφραξης που έχει αναλάβει το Δασαρχείο.

Αυτή είναι μια ακόμη ιστορία με αίσιο τέλος, στην οποία συνεργάστηκαν πολλοί φορείς δημόσιοι και ιδιωτικοί, πολίτες και εθελοντές. Ελπίζουμε το πλατωνάκι μας, αν και με ένα άκρο λιγότερο, να έχει μια καλή ζωή από εδώ και πέρα και να ενταχθεί στην κοινωνία πλατωνιών του νησιού, όταν μεταφερθεί σε πιο φυσικό περιβάλλον.

Η ΑΝΙΜΑ ευχαριστεί το Δασαρχείο Ρόδου, τον Βασίλη Χίου, τον Παναγιώτη Μαριέ, την Blue Star Ferries της Attica Group, τους κτηνιάτρους του Κτηνιατρικού Κέντρου Περιστερίου, την ALPHA BANK, τους κτηνιάτρους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Δημήτρη Ποσάντζη και Νόη Ψαρουδάκη που συνεργάστηκαν στενά με τον κτηνίατρο της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρη Μαρκάκη, την Δρ. Αναστασία Κομνηνού του ΑΠΘ που επόπτευσε τη διαδικασία της νοσηλείας, τη ΦΑΡΜΑ ΡΟΔΟΥ και όλους όσους συνέβαλαν στην διεκπεραίωση του εγχειρήματος, τους φροντιστές του ΑΖΠ πρωτίστως αλλά και το προσωπικό των πλοίων επίσης.