Search

Προϊόντα της εύφορης λεσβιακής γης και … Μatcha Τea στην Evelyn!

Οι περισσότεροι το γνωρίσαμε από το Master Chef όπου χρησιμοποιούνταν από τους τηλεοπτικούς μαγείρους σε εξεζητημένες συνταγές. Μα τί είναι επιτέλους αυτό το Matcha? Είναι το πιο εκλεκτό τσάι στον κόσμο. Είναι ουσιαστικά μια λεπτώς αλεσμένη σκόνη από φύλλα πράσινου τσαγιού. Η λέξη προέρχεται από το matsu ‘τρίβω’ + cha ‘tea’, από την Κινέζικη (διάλεκτο) chá που σημαίνει τσάι. Το matcha tea όμως έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ιδιότητες για την υγεία μας και κυρίως μπορεί να καταναλωθεί τώρα το καλοκαίρι!

Η Εβελίνα Ντουλγκέρη από το μικρό μαγαζάκι της Ερμού συστήνει το εκλεκτό αυτό τσάι και κατά της χοληστερίνης καθώς δρα λιποδιαλυτικά.  “Το πίνουμε μια δυο ώρες μετά αφότου έχουμε φάει γιατί έχει την ιδιότητα να απορρόφα το σίδηρο από τα φαγητά κάτι που δεν θέλουμε”, εξηγεί η Εβελίνα που μέσα σε 25 τετραγωνικά μέτρα έχει καταφέρει να χωρέσει πάνω από 150 διαφορετικά είδη μπαχαρικών από τη Λέσβο και απ’ όλο τον κόσμο, βότανα όλων των ειδών, άλλα ντόπια καλούδια, βιολογικά προϊόντα και καλλυντικά της φύσης! (Ερμού 117-Evelyn). Βέβαια τίποτα δεν συγκρίνεται με τα ντόπια προϊόντα του νησιού που θα βρείτε στο μικρό μπαχαροπωλείο.

Αναμεσά τους την συγκλονιστική μαρμελάδα της Biomeraki από την ομώνυμη οικοτεχνία στο Πλωμάρι της Λέσβου! Στο Biomeraki θα βρείτε εξαιρετικές Μαρμελάδες από Φρούτα που καλλιεργούνται στην εύφορη λεσβιακή γη, χωρίς την προσθήκη χημικών και χρωστικών ουσιών. Οι μαρμελάδες, εκτός από το να νοστιμίζουν κάθε πρωινό, σνακ και γλύκισμα, είναι μια τροφή που έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, μια σημαντική πηγή μετάλλων, βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Ανάλογα με την εποχή, τα πιο συνήθη φρούτα που χρησιμοποιούμε είναι τα αχλάδια διαφόρων τοπικών ποικιλιών, μήλα, κυδώνια, μούρα, βύσσινα και βερίκοκα.

Επιπλέον στο υπέροχα μοιρωδάτο μαγαζί της Έβελιν θα βρείτε φλισκούνι, ένα είδος μέντας και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ιατρικές του ιδιότητες. Έχει πολλές άλλες ονομασίες όπως η άγρια μέντα και ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Ευδοκιμεί σε όλη την Ελλάδα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα άνθη και τα φύλλα του.