Οι γεύσεις της Λέσβου ταξίδεψαν στην Αμερική μέσα από το «My Greek Table» της Νταιάν Κόχυλα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Οι γεύσεις και οι ομορφιές της Λέσβου ταξίδεψαν στις ΗΠΑ μέσα από την εκπομπή της Νταιάν Κόχυλα «My Greek Table» που ήταν αφιερωμένη στην κουζίνα του νησιού και γυρίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Η Νταϊάν Κόχυλα κατάγεται από την Ικαρία, και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Είναι διεθνώς γνωστή ως ειδήμων σε θέματα ελληνικής και μεσογειακής μαγειρικής και διατροφής, συγγραφέας πολλών μαγειρικών βιβλίων, δημοσιογράφος στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σύμβουλος σεφ και εστιάτορα (Ν. Υόρκη), σύμβουλος σε θέματα ελληνικής γαστρονομίας σε κορυφαία πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα Harvard και Yale.

Το Trailer  του επεισοδίου:


Το πρόσφατο βιβλίο της The Country Cooking of Greece (Chronicle Books, Sept. 2012) επιλέχθηκε από την εφημερίδα The New York Times ως ένα από τα 100 πιο αξιοσημείωτα βιβλία του 2012.

Η οργάνωση των γυρισμάτων του επεισοδίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις περιοχές Σκάλα Καλλονής, Πέτρα, Μόλυβος και Σκάλα Συκαμνιάς, όπως προβλεπόταν στο σενάριο της σειράς. Ενδεικτικά, στα γυρίσματα της εκπομπής εμφανίζονται το γραφικό λιμάνι στη Σκάλα Καλλονής, η διαδικασία του ψαρέματος με παραδοσιακό καΐκι στην Πέτρα, υπαίθριο «εργαστήρι χάχλας» των γυναικών στον Μόλυβο και παραδοσιακό γλέντι στο λιμανάκι με μουσική και χορό, καθώς και παραδοσιακοί μεζέδες και πάστωμα σαρδέλας με φόντο το γραφικό εκκλησάκι στη Σκάλα Συκαμνιάς, ενώ η γνωστή σεφ με τη βοήθεια γυναικών μαγειρεύει τοπικές συνταγές.

Η συνεργασία τοπικών φορέων και ιδιωτών ήταν σημαντική για την οργάνωση των γυρισμάτων της εκπομπής, οι οποίοι συνέβαλαν στη φιλοξενία καλύπτοντας με τις χορηγίες τους και την εν γένει συνδρομή τους δαπάνες διαμονής, διατροφής, εσωτερικών μετακινήσεων και λοιπές τηλεοπτικές απαιτήσεις. Συγκεκριμένα, συνέδραμαν ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μολύβου, το Ξενοδοχείο «Μάλεμι», τα εστιατόρια «Χταπόδι» και «Μουριά του Μυριβήλη», η Ένωση ΙΧ Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Λέσβου και οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων KOSMOS Rent a Car και Lesvos Car Hire.

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Λέσβος είπε «ΟΧΙ» στην απελπισία προσφύγων και πολιτών-Εικόνες από τη σημερινή διαμαρτυρία στην Αθήνα

Επομενο αρθρο

Ο «Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου στη Μυτιλήνη-16 και 17 Δεκέμβρη