Ζημιές και στο κέντρο της Μυτιλήνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες από την περιοχή της Κουμιδιάς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης όπου κατέρρευσε η οροφή από τα δημόσια ουρητήρια. Στη Μυτιλήνη επικρατεί ψυχραιμία και οι ρυθμοί των κατοίκων συνεχίζονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Υλικές ζημιές καταγράφηκαν και στα παράλια της Τουρκίας, από όπου η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες αναστάτωσης των κατοίκων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 6,3 βαθμούς. Το επίκεντρο βρισκόταν 14 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη δόνηση ακολούθησαν ακόμα δύο αλλά πιο ασθενείς, μεγέθους 4,9 βαθμών.

Στο νησί της Λέσβου μεταβαίνει κλιμάκιο μηχασνικών του υπουργείου Υποδομών. Για κάθε νεότερο θα υπάρξει συνεχή ενημέρωση.

Προηγουμενο αρθρο

Τραυματίες στη Βρίσα-Τι λένε οι σεισμολόγοι-ΒΙΝΤΕΟ

Επομενο αρθρο

Σηκώθηκε σκόνη στο Πλωμάρι από τον ισχυρό σεισμό