Ξεκίνησε το Brevet Λέσβου 2025: 200 χλμ. ανάμεσα σε ελιές και πεύκα!

Το Brevet Λέσβου 2025 με τίτλο «Ελιά και Πεύκο» ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 24 Μαΐου, με ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο) να παίρνουν εκκίνηση από το Μουσικό Καφενείο στη Μυτιλήνη, για μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων γεμάτη φύση, προκλήσεις και ανεξίτηλες εικόνες.

Η διαδρομή κινείται ανάμεσα σε ελαιώνες και πευκοδάση, εντός των ορίων του UNESCO Global Geopark του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν τα 200 χλμ. με 2.500 μέτρα υψομετρικής διαφοράς μέσα σε 13,5 ώρες, σε μια διοργάνωση που ακολουθεί τα πρότυπα της Brevet Randonneurs Mondiaux και του Audax Club Parisien.

Με ατομικές εκκινήσεις από τις 8:00 έως τις 9:00, οι ποδηλάτες διασχίζουν χωριά όπως η Παναγιούδα, η Θερμή, ο Μανταμάδος, η Στύψη, η Καλλονή, η Αγ. Παρασκευή, το Πλωμάρι και επιστρέφουν στη Μυτιλήνη, περνώντας από τρεις σταθμούς ελέγχου με τροφοδοσία σε Στύψη, Αγ. Δημήτριο και Πλωμάρι.

Το Brevet Λέσβου δεν είναι αγώνας – είναι μια πρόκληση ελευθερίας, όπου όλοι όσοι τερματίσουν εντός χρονικού ορίου θεωρούνται νικητές. Οι συμμετέχοντες κινούνται χωρίς εξωτερική υποστήριξη, φέροντας μόνο τα απαραίτητα, βασιζόμενοι στην προσωπική τους προετοιμασία και αντοχή.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Brevet ξεκίνησε και η Λέσβος κινείται σήμερα στους ρυθμούς της ποδηλασίας – μιας μοναδικής γιορτής φύσης, αθλητισμού και αυθεντικής εμπειρίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ