Απαλλαγείτε από τους χρόνιους πόνους με βελονισμό

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Βελονισμός (acupuncture) ονομάζεται μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής.

Πρόκειται για μια πανάρχαια θεραπευτική μεθοδολογία, η οποία χρησιμοποιείται  και σήμερα, έχοντας υποστεί με την πάροδο των αιώνων πολλές τροποποιήσεις και βελτιώσεις. Έχει τις ρίζες της στην αρχαία Κίνα  και στηρίζεται  στην παρατήρηση ότι στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σημαντικό ρόλο παίζουν μερικοί ενεργειακοί  δρόμοι  που σχετίζονται με τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων  νευρώνων  που στο βελονισμό  ονομάζονται «μεσημβρινοί».

Στη διαδρομή τους υπάρχουν μερικά σημεία  στα οποία, επεμβαίνοντας  με  μηχανικό ερεθισμό (στην περίπτωση του βελονισμού εισάγοντας   βελόνες στο δέρμα σε άλλοτε άλλο βάθος) βελτιώνουμε τη διαταραγμένη  ροή της ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το Κείμενο «A Comprehensive Text, Shanghai College of Traditional  Chinese Medicine”  δημοσιεύτηκε ένας κατάλογος ασθενειών που ανταποκρίνονται στην θεραπεία με βελονισμό. Στην Κίνα ο βελονισμός χρησιμοποιείται  για θεραπεία μιας μεγάλης γκάμας ασθενειών  και συμπτωμάτων τους. Το κείμενο δεν δηλώνει  ότι όλες οι αναφερόμενες  στον κατάλογο καταστάσεις μπορούν να θεραπευτούν. Μερικές μπορούν μόνο να βελτιωθούν ή να υπάρξει συμπτωματική θεραπεία.

Μεγάλη είναι η συμβολή του βελονισμού στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας  είτε με τον ωτοβελονισμό  δηλαδή τοποθέτηση ημιμόνιμων βελόνων σε ειδικά σημεία που αναστέλλουν την όρεξη ή συντελούν στην αύξηση των καύσεων, είτε δια της ηλεκτρολυπόλυσης  όπου  τοποθετούνται  βελόνες σε διάφορα σημεία (λιποαποθήκες) όπου υποδεικνύουμε στον οργανισμό από πού θα πάρει λίπος για να καύσει (σύμφωνα με το φαινόμενο joul).

Αυξάνοντας  τις καύσεις στον οργανισμό και ρυθμίζοντας τη διαταραχή του μεταβολισμού των λιποειδών και τις ορμονικές διαταραχές, γενικότερα επέρχεται ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Παράλληλα με τον βελονισμό μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως :

Οξεία οσφυαλγία- Αυχενικό Σύνδρομο

Περιαρθρίτις

Αλλεργία- Άγχος- stress

Δυσμηνόρροια

Πάρεση προσωπικού

Αϋπνίες- φοβίες

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ-μια συνεδρία 

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου- Δυσκοιλιότης

Ημικρανία- Κεφαλαλγία

Γενική τόνωση του οργανισμού

Διακοπής όρεξης (Γενικευμένη παχυσαρκία)

Μεσοθεραπεία

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του πρότυπου κέντρου βελονισμού

που θα σας δώσει όλες τις χρήσιμες οδηγίες .

Η υπεύθυνη του κέντρου πόνου λιποδιάλυσης και αισθητικής αποφοίτησε από την Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής   Κινέζικης Ιατρικής  και ανατομίας  φυσιολογίας το 2008, ενώ παράλληλα  εργάστηκε και  σε ιατρείο πόνου. Επίσης η ίδια  έχει  τελειώσει την  σχολή Αγιουρβεδικής μάλαξης (Ινδικό μασάζ) Reiki- Ρεφλεξολογίας και Cosmetic acupuncture.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Μυτιλήνη

Τηλ: 6942520873

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Νάντια Μουράντ και Αμάλ Αλαμουντίν στην Γερμανία για τον αγώνα των Γιαζίντι ενάντια στον ISIS

Επομενο αρθρο

“Σημασία έχει ν΄αγαπάς”-Στο Αρχοντικό Γεωργιάδη