Βάσκικο Cheesecake με Βερίκοκο – Μια Δροσερή Καλοκαιρινή Απόλαυση

Μια φρουτένια, καλοκαιρινή εκδοχή του βάσκικου cheesecake με πουρέ βερίκοκου και καραμελωμένη επιφάνεια, από τον σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη.

Προετοιμασία: 50 λεπτά | Εκτέλεση: 75 λεπτά | Μερίδες: 5–6

Υλικά

  • 450 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 αυγά
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. πουρές από φρέσκα βερίκοκα (ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι, πολτοποιημένα στο μούλτι)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε αποσπώμενη φόρμα 25 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα που να προεξέχει από τα τοιχώματα και την τοποθετούμε σε ταψί.
  3. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τον πουρέ βερίκοκου και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως (6–8 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2–3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Ψήνουμε για 45–50 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει σκούρο χρώμα και το κέντρο να «τρέμει» ελαφρώς.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν στο ψυγείο για 8–10 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Συμβουλή σερβιρίσματος

Σερβίρεται σκέτο ή με φέτες φρέσκου βερίκοκου. Εναλλακτικά, συνοδέψτε το με ένα λεπτό σιρόπι από μέλι ή βερικοκάκι γλυκό του κουταλιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ