Search

Βασιλική Ανδρεαδέλλη: “Να μην επιστρέψουν οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην ηθική, κοινωνική και οικονομική κρίση”.

Η Βασιλική Ανδρεαδέλλη γεννήθηκε το 1961 στη Μυτιλήνη της Λέσβου όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Μουσικής και Κοινωνιολόγο Εύρη Καλογρίδη και είναι μητέρα της Αθηνάς και του Δημήτρη.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΩΝ». Αποφοίτησε από την «ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΣΠΑΙΤΕ)» στο Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων, ΕΠΠΑΙΚ. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Το 1984 ξεκίνησε να εργάζεται στο Νοσοκομείο παίδων Αγ. Σοφία ως διπλωματούχος νοσηλεύτρια και από το 1985 στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Από το 1995 έως και το 1999 συμμετείχε στην επιτροπή ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης, όντας και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου.

Έχει υπάρξει υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας των ΑΜΕΑ, την ανακύκλωση, την Πρωτοβάθμια – Φροντίδα Υγείας στην Κοινότητα, την καταπολέμηση του αποκλεισμού για ανέργους νησιωτικών και ορεινών αποκλεισμένων περιοχών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ και σήμερα είναι Πρόεδρος της.

Είναι Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ζώντας μόνιμα στην Μυτιλήνη δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικών έργων και προγραμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Λέσβο.

Το ενδιαφέρον της για τα κοινά την οδήγησε να ασχοληθεί εντατικότερα με τα ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα της Περιφέρειας. Έχει υπάρξει υποψήφια Βουλευτής με τον Συνασπισμό και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Με Πυξίδα τον Πολίτη».

Από το 1994 εργάζεται συστηματικά και ακατάπαυστα για το δικαίωμα των ΑΜΕΑ στον επαγγελματικό προσανατολισμό και την προώθηση τους στην αγορά εργασίας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους άνεργους της Λέσβου. Η έντονη εθελοντική της δράση έχει ως βάση

την προάσπιση και την κοινωνική επανένταξη των ευπαθών ομάδων του νησιού, αλλά και την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

 

Σε αυτές τις εκλογές θα είναι υποψήφια βουλευτής ν. Λέσβου με τον Σύριζα

“Αποδέχθηκα μετά από ώριμη σκέψη και με αίσθημα ευθύνης την πρόταση να είμαι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λέσβου στις επερχόμενες εκλογές. Θεωρώ πως είναι μια ευκαιρία να προωθηθούν τα προβλήματά μας, στην κεντρική διακυβέρνηση του κράτους και να δοθούν οι λύσεις, γνωρίζοντάς τα από πρώτο χέρι σαν μόνιμη κάτοικος της Λέσβου.

Τα νησιά μας αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα που η κρίση τα επιδείνωσε και πρέπει πλέον να συνεχιστεί η προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους που ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2018. Εκεί έγκειται η μεγάλη πρόκληση και το μεγάλο στοίχημα. Έτσι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα πρέπει να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

· Το κοινωνικό χρέος και η συλλογική ευθύνη είναι το θεμελιώδες σημείο πάνω στο οποίο θα στηρίζονται όλες οι προσπάθειες της ανοικοδόμησης των νησιών του Ν. Λέσβου;

· Πρωταρχικό ενδιαφέρον μας θα είναι η ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο, αντί μίας “ξερής” οικονομικής ανάπτυξης;

· Θέλουμε να συνεχιστεί το νοικοκύρεμα του κράτους;

Η θετική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι η δική μου δέσμευση απέναντι στον κόσμο του νομού μας. Η πολύχρονη εμπειρία στην ενασχόλησή μου με τα κοινά και ειδικά σε ευαίσθητους κοινωνικούς χώρους, μου δίνει τη δυνατότητα να δεσμεύομαι πως μπορώ να αγωνισθώ για όλους!

Παλεύουμε ενάντια στη μιζέρια και στην απομόνωση, πιστεύουμε στην κοινωνική δικαιοσύνη, παίρνουμε την τύχη της ζωής μας και την τύχη του τόπου στα χέρια μας.

Παλεύουμε να μην επιστρέψουν οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην ηθική, κοινωνική και οικονομική κρίση.

«Είμαστε ρεαλιστές, επιδιώκουμε το αδύνατο!» (“Seamos realistas, pidamos lo imposible!” Τσε Γκεβάρα.