Βασιλεία Άννα: “Ο Ρίκο είναι μαχητής. Ο εγκληματίας να τιμωρηθεί”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ακόμη ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Λέσβο έχει αναστατώσει τη φιλοζωική κοινότητα. Αυτή τη φορά θύμα των άρρωστων πεποιθήσεων και ορέξεων του δράστη έπεσε η μασκότ της Ερεσού, ο Ρίκο που κινδυνεύει να μείνει παράλυτος καθώς χτυπήθηκε στα πίσω του πόδια από πυροβόλο όπλο. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου Βασιλεία Άννα κάνει από χθες έκκληση από τη σελίδα της στο facebook και μέσω καταγγελίας της στην Κιβωτό να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί ενώ έχει γίνει και μήνυση κατά αγνώστου στο Α.Τ Αντίσσης.

“Τον Ρίκο τον απόκτησα πριν πέντε χρόνια όταν ήμουν φοιτήτρια στην Αθήνα, τον οποίο μου τον δώρισε μια καλή μου φίλη η Σοφία οικονόμου ! Αποφάσισα να τον φέρω στην Ερεσό να ζήσει γιατί δεν ήθελα να μεγαλώσει μέσα σε ένα διαμέρισμα πράγμα που θα τον έκανε αντικοινωνικοί και στερημένο! Η Ερεσός ήταν η πρώτη σκέψη μου για το Ρίκο γιατί θεώρησα ότι το περιβάλλον της Ερεσού θα ήταν φιλικό για εκείνον ως προς τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει αλλά και από την αγάπη που θα εισπράξει (τραγική ειρωνεία)! Πριν λίγες μέρες έγινε το συμβάν κάθε πρωί του ανοίγουμε την πόρτα για να κάνει μια συγκεκριμένη βόλτα σε απόσταση (ένα τετράγωνο γύρο από το σπίτι μας)!

Εκείνο το πρωί ήρθε σερνάμενος από το σημείο που χτυπήθηκε ως την πόρτα μας δείχνοντας μας ότι θέλει βοήθεια και αυτό ήταν το πιο σκληρό  Στην αρχή νομίζαμε ότι τον χτύπησε αμάξι και το πιο λογικό . Δεν πήγαινε ο νους μας ότι το σκυλί μας το είχαν πυροβολήσει όπως μας ενημέρωσε ο κτηνίατρος! Περιμένουμε τα αποτελέσματα και απ ότι μας ενημέρωσαν ο Ρικο είναι μαχητής και θέλει να ζήσει και να κάνει προσπάθειες! Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι Ρίκο είναι ένα ιδιαίτερο σκυλί διαθέτοντας υψηλό δείκτη επικοινωνίας και ενσυναίσθησης γιαυτό και είναι αγαπητός σε όλη την Ερεσό ενώ είναι γνωστός μέχρι την Ευρώπη, καθώς πολύ τουρίστες με το που έρχονται στην Ερεσό αναζητούν τον Ρίκο!

Είναι ένα σκυλί που ακόμη και αν νιώσει ότι δεν είσαι φιλόζωος σε κερδίζει και σε προσεγγίζει γι αυτό και όλο το χωριό έχει βουβαθεί ας μιλάμε και για ένα σκύλο! Είναι η μασκότ της Ερεσού γι αυτό σοκαριστήκαμε. Γιατί την αγάπη που έχει δεχθεί ο Ρικο σίγουρα άνθρωπος δεν την έχει νιώσει! Είναι μέλος της οικογένειας μας και ποτέ δεν τον αντιμετωπίσαμε σαν κατοικίδιο αλλά σαν άνθρωπο!

Δεν μας αφορά τα γιατί που ο εγκληματίας όπλισε το χέρι του δυο φορές μας νοιάζει να τον βρούμε για να τιμωρηθεί γιατί ότι έχει να κάνει με ζωή σίγουρα δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε ανθρώπινη και σε ζώα ! Ο Ρίκο είναι μαχητής, έχει θέληση για ζωή και ας ελπίσουμε τέτοια περιστατικά να μην γίνονται γιατί το έγκλημα δεν χωρεί διάκριση! Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που δείξατε ενδιαφέρον”.

Δεν ξέρουμε πραγματικά τι συμβαίνει στο μυαλό αυτών των ανθρώπων, όμως υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν και επιτέλους αυτή η αθλιότητα στο νησί να τελειώσει. Μαζί της και η “ομερτά” ορισμένων ανθρώπων που ξέρουν αλλά δεν μιλούν.

Στα καλά νέα η είδηση από την Κιβωτό για τα πρόστιμα που επικυρώθηκαν από την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για παραβάσεις της φιλοζωικής νομοθεσίας ύψους 2.100 ευρώ.

“Σε πολλές των περιπτώσεων – οι αρχικές μας επαφές και συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες είχαν γίνει έως ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά έπεσαν σε ώτα μη ακουόντων….

Κλειώ, Καλλονή, Μυτιλήνη… ζωά σε βαρέλια. δεμένα στη μέση του πουθενά, ανεμβολίαστα ή/και ατσιπάριστα…. Για αυτές τις περιπτώσεις επεβλήθησαν (από την Ελληνική Αστυνομία) και επικυρώθηκαν (από τη Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου) τα προαναφερθέντα πρόστιμα, τα οποία, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, αποδίδονται στο Δήμο Λέσβου αποκλειστικά και μόνο για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων (στειρώσεις, εμβολιασμοί, θεραπείες κτλ)”, σημειώνουν από τη φιλοζωική.

Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιστατικό του Ρίκο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης.

 30 698 7849063

kivotosmitilini@gmail.com

Προηγουμενο αρθρο

Τέσσερις βάρκες με 142 άτομα έφτασαν σήμερα Δευτέρα στις ακτές της Λέσβου

Επομενο αρθρο

Για άλλη μια φορά… μπράβο Στέφεν! Πρώτος o “Macchina” της Λέσβου στο Brevet “2 Capitals”