Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική», Θεόδωρος Βαλσαμίδης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σχετικά με την πορεία της μελέτης αποκατάστασης των ζημιών και ενίσχυσης των υποδομών προστασίας του λιμένα της Σκάλας Πολιχνίτου.
Όπως επισημαίνει, τον Μάιο του 2021 το λιμάνι υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ τον Απρίλιο του 2022 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Αποκατάστασης Ζημιών και Προστασίας από Θεομηνίες στο Λιμένα Σκάλας Πολιχνίτου», συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Μεταφέροντας την ανησυχία των αλιέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο κ. Βαλσαμίδης ζητά να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για το εάν έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη, δεδομένου ότι έχουν παρέλθει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από την ανάθεσή της.
Παράλληλα, ζητά ενημέρωση για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας όσον αφορά τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών και θωράκισης του λιμένα απέναντι σε μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.
Ο επικεφαλής της «Νέας Δυναμικής» τονίζει ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση των απαιτούμενων παρεμβάσεων είναι κρίσιμη τόσο για την ασφάλεια των αλιέων και των χρηστών του λιμένα όσο και για τη στήριξη της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.







