Τσέχωφ στο Πλωμάρι: Το ερασιτεχνικό θέατρο ανθεί μέσα στο σκοτάδι

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Άλλο ένα βήμα μπροστά για το ερασιτεχνικό θέατρο και τις ομάδες του νησιού που προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στη σκηνή και που με ελάχιστα μέσα -και τις περισσότερες φορές χωρίς καμία υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς -καταφέρνουν να δώσουν λίγο φως μέσα στο σκοτάδι των ημερών. Αυτή την φορά ήταν η Πλωμαρίτες φίλοι μας που ανέβασαν τον πήχη και κατάφεραν να γεμίσουν το παλιό σαπωνοποιείο που λειτουργεί ως Πολυκέντρο πολιτισμού, και τις δύο μέρες. Σαν ένα λουλούδι που ανθίζει το βράδυ το θέατρο δίνει το οξυγόνο του στον πολιτισμό του νησιού με τη μακρά ιστορία.

Τους ήρωες των τριών μονόπρακτων του Τσέχωφ “Πρόταση γάμου”, Επέτειος” και “Αρκούδα”  υποδύθηκαν οκτώ ερασιτέχνες ηθοποιοί κάποιοι εκ των οποίων ανέβαιναν στη σκηνή για πρώτη φορά. Η επιτυχία της πρεμιέρας διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και έτσι το θέατρο γέμισε ασφυκτικά και τις δύο μέρες ενώ για 1,5 ώρα όσο διήρκεσε η παράσταση δεν ακούγονταν κανένος θόρυβος και ομιλίες! Ντόπιος κόσμος και φίλοι από τη Μυτιλήνη έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεμάτοι από τις μικρές και μεγάλες σοφίες του μεγάλου Ρώσου δραματουργού που έρχονταισ την επιφάνεια μέσα από καθημερινές κουβέντες κια συνήθειες των ανθρώπων.

Πίσω από την επιτυχία της παράστασης βρίσκεται ο υπεύθυνος του εργαστηρίου υποκριτικής του Πλωμαρίου Παναγιώτη Σταθόπουλος, ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και ιδρυτής της Commedia Del Arte στο νησί. Η θεατρική ομάδα πλωμαρίου, ιδρύθηκε το 2013 ενώ το εργαστήριο περιλαμβάνει όλο το πακέτο της υποκριτικής τέχνης, φωνή-κίνηση -αυτοσχεδιασμό-μουσικό παιχνίδι-κ.λ.π.

 

Φωτογραφίες: Μανώλης Λαγουτάρης 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγουμενο αρθρο

“Με δύναμη από την Κηφισιά” …στη Μυτιλήνη (15,16 και 17/11 στο Δημοτικό Θέατρο)

Επομενο αρθρο

Ανάδειξη και βελτίωση της επισκεψιμότητας του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης