Στη Λέσβο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη 

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σκοπός της επίσκεψης η τόνωση της εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισε από το νησί μας ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Θεόδωρος Τσακίρης, ο οποίος  πραγματοποίησε επίσκεψη για λίγες μέρες στη Λέσβο συνοδευόμενος από μέλη του στενού του οικογενειακού  περιβάλλοντος.

Ο κ. Τσακίρης συνδύασε τις ολιγοήμερες διακοπές του κάνοντας διάφορες επαφές με τοπικούς παράγοντες με σκοπό την εξεύρεση νέων δρόμων συνεργασίας και τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των δυο όμορων χωρών.

Χαρακτηριστικά μας είπε τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε η Σμύρνη έχει μια μεγάλη περιοχή που ξεκινά από την επαρχεία Μπαλίκεσιρ βόρεια από το Αϊβαλί και φθάνει μέχρι την Αττάλεια. Η περιοχή περιλαμβάνει δηλαδή το μεγαλύτερο κομμάτι των δυτικών παραλίων, ενώ παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα προέρχεται από τα δυτικά παράλια.

Η επίσκεψή μου εδώ έχει να κάνει με το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περαιτέρω εμπορική και τουριστική σύνδεση των δυτικών παραλίων με τη Μυτιλήνη και για το λόγο αυτό θα έρθω σε επαφή και θα μιλήσω με παράγοντες της περιοχής ώστε να τονώσουμε τις εμπορικές – οικονομικές σχέσεις, αλλά παράλληλα και τις ακτοπλοϊκές – ναυτιλιακές σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Από κει και πέρα θα επιστρέψω στη Σμύρνη όπου θα μεταφέρω τις απόψεις των παραγόντων του νησιού και θα συζητήσουμε και με την άλλη πλευρά πώς μπορούμε να διευρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να γίνει  πιο γόνιμη και καρποφόρα.

Οι εντυπώσεις μου από το νησί σας είναι πάρα πολύ καλές, έχετε ένα πολύ όμορφο νησί και διαθέτετε ένα εξαιρετικό προϊόν το οποίο εμείς πρέπει να το πακετάρουμε και να το προωθήσουμε στο εξωτερικό».

Προηγουμενο αρθρο

Έφυγε… το σήμα κατατεθέν της Προκυμαίας !

Επομενο αρθρο

 Ο διχασμός