Τρία αγαπημένα λεσβιακά προϊόντα… να τα πιεις στο ποτήρι!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Τρία προϊόντα του τόπου μας να τα πιεις στο ποτήρι!

Φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη αλλά και κόπο αγκαλιάζουν την παράδοση, την νέα επιχειρηματικότητα και τους τοπικούς γευστικούς θησαυρούς.

 

Η Σεδούσα και η Νησιώπη

 

Red και blond ales αντίστοιχα. Οι ονομασίες προέρχονται από τα ονόματα των δυο μικρών νησίδων απέναντι από το Σίγρι της Λέσβου .

Η Σεδούσα είναι Aπαστερίωτη και αφιλτράριστη μαύρα με σκούρο χαλκοκόκκινο χρώμα. Έντονα αρώματα βύνης με ευχάριστες νότες καραμέλας και καβουρδισμένης βύνης. Δροσερή και ξεδιψαστική, ισορροπημένη, με νότες εσπεριδοειδών, οι οποίες χαρακτηρίζουν και την ελαφρώς πικρή και καλής διάρκειας επίγευση.

Η Νησιώπη είναι απαστερίωτη, αφιλτράριστη και ξανθιά. Τα αρώματά της βυνώδη. Το σώμα της είναι μέτριο. Η γεύση της είναι ευχάριστη, μεστή, γλυκιά, ξεδιψαστική με απαλές νότες λυκίσκου, και καραμέλας.

Θα τη βρείτε σε επιλεγμένα μπαρ και καφέ της πόλης!

 

Στάλα –στάλα  για το καλοκαίρι

Με πολύχρονη πείρα και πορεία στο χώρο της εστίασης και της εμπορίας καφέ και συναφών ειδών, ο Μίλτος Ρεπάνης, γνωρίζοντας τις ανάγκες των καταναλωτών και ανακαλύπτοντας τις νέες τάσεις της αγοράς, δημιούργησε το νέο, πρωτοποριακό, αγνό, φυσικό χυμό «Στάλα».
Αναζήτησε στην τοπική κοινωνία της Λέσβου, παραγωγούς με βιολογικές καλλιέργειες ποιοτικών προϊόντων και βασισμένος στις παραδοσιακές γεύσεις των παλαιότερων γενεών, διαμόρφωσε με μοναδικό τρόπο την «Στάλα» φύσης και γεύσης. Αξιοποιώντας τους καρπούς της μητέρας φύσης καθώς και το ασυναγώνιστο μεράκι των γυναικών του Μεσοτόπου, κατάφερε να φυλακίσει όλη την φρεσκάδα αλλά και την παράδοση μέσα σε ένα μπουκάλι.
Πρόκειται για ένα φυσικό χυμό που με την προσθήκη νερού ή σόδας, μπορούμε να τον απολαύσουμε ως δροσερό αναψυκτικό ή ως ζεστό τονωτικό αφέψημα

Οι χυμοί, πορτοκάλι, λεμόνι, καρότο – πορτοκάλι, αρώνια-μήλο-κανέλα, είναι 100% φυσικοί, χωρίς πρόσθετα ή υποκατάστατα καθώς και χωρίς συντηρητικά.

Αξιοποιώντας τους καρπούς της μητέρας φύσης καθώς και το ασυναγώνιστο μεράκι των γυναικών του Μεσοτόπου, η ΣΤΑΛΑ, κατάφερε να φυλακίσει όλη την φρεσκάδα αλλά και την παράδοση μέσα σε ένα μπουκάλι. Πρόκειται για ένα φυσικό χυμό που με την προσθήκη νερού ή σόδας, μπορούμε να τον απολαύσουμε ως δροσερό αναψυκτικό ή ως ζεστό τονωτικό αφέψημα. Απολαύστε την !

ΟΥΖΟ ΒΕΤΟ

Ιστορία και παλιά συνταγή

Οι δυο πρώτες ετικέτες του παππού Δημήτρη, της οικογένειας Σπέντζα.

 

Ήταν το 1892 ο Γεώργιος Σπέντζας στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας με ειδικό σουλτανικό φιρμάνι αποκτά τη φιλοσοφία της απόσταξης, δύσκολα θα φανταζόταν πως το προσωπικό του μεράκι θα γινόταν πάθος, που θα περνούσε απο πατέρα σε γιο στα χρόνια που ακολούθησαν.

Σήμερα το Ouzo Veto συνεχίζει να έχει το πύκνο σώμα που δικαιολογεί την απολαυστική του μοναδικότητα. Ο «θαλασσινός» χαρακτήρας του έχει ένα πλούσιο, ισορροπημένο, ελαφρύ και γλυκό άρωμα με ξεχωριστό δυνατό τελείωμα στη γεύση, που διαρκεί.

 

Χρόνια τώρα, με πίστη και υπευθυνότητα, το Ouzo Veto κλείνει μέσα του όλη την αυθεντική τέχνη του Μυτιληνιού παραδοσιακού ούζου.
Ouzo Veto στα μοναδικά ταξίδια μας, στις μοναδικές βραδιές μας, στις μοναδικές στιγμές μας

Προηγουμενο αρθρο

Διακοπές με τους τετράποδους φίλους μας? ΦΥΣΙΚΑ… και με πιστοποίηση!

Επομενο αρθρο

Ψυχολογία… με απλά λόγια: “Ναρκισσιστική διαταραχή”