Τραυματίες στη Βρίσα-Τι λένε οι σεισμολόγοι-ΒΙΝΤΕΟ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ένας άνθρωπος απεγκλωβίστηκε από σπίτι που κατέρρευσε στο χωριό Βρίσα ενώ σύμφωνα με πληροφορέις τουλάχιστον τρεις τραυματίες με κατάγματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Με εντολή του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη, αναχώρησαν με ελικόπτερο έχοντας προορισμό τη Λέσβο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και κλιμάκιο του Υπουργείου, μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ.

«Είναι πολύ ανησυχητικός ο σεισμός στη Λέσβο, διότι η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερα μεγέθη δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιαράκης. “Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ακολουθεί έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις μας. Αυτή την στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών και η σωστή ενημέρωσή τους. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα».

 

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Εικόνες καταστροφής από τη Βρίσα- Σχέδιο εκκένωσης του χωριού- Ζημιές στο Ακράσι και τον Αφάλωνα.

Επομενο αρθρο

Ζημιές και στο κέντρο της Μυτιλήνης