Search

 Διακοπές πιο κοντά στη φύση …

ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥΜΠΑ –ECO FARM

Κοντά στον οικισμό Μηλιές ,πάνω από τον Τρύγωνα στα Πλωμαριτοχώρια   μια όαση αποκαλύπτεται στον επισκέπτη που θα φτάσει μέχρι το βουνό για να χαρεί τη φύση .

Εκεί στην άκρη του πουθενά, όπου οι κορυφογραμμές των βουνών συναντούν  τον ορίζοντα,η Μαργαρίτα με τις κόρες της Άννα ,Χριστίνα και Ευφορία  προσπαθούν  να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησε ο Κώστας Μούκας πριν από 10 περίπου χρόνια.

Το όνειρό του,(ως ένας από τους πρωτοπόρους της αποκέντρωσης στο νησί ) ήταν να δώσει ζωή στο εγκαταλελειμμένο  χωριό Μηλιές, από όπου και ήταν η καταγωγή του, πολλά χρόνια πριν -ίσως και είκοσι -και σταδιακά  με το Σύλλογο εγκαταλελειμμένων οικισμών  της περιοχής Πλωμαρίου  ξεκίνησε να σχεδιάζει δράσεις στην ευρύτερη περιοχή τόσο με  τη σήμανση των περιπατητικών μονοπατιών όσο και  των καθαρισμό δρόμων κ.α….

Η ζεστή σάλα .
Η ζεστή σάλα .

Το 2006 η περιοχή της Τούμπας  μπήκε  στο  σχέδιο  δράσης του  και  ξεκίνησε  με  πολύ όρεξη  να δημιουργεί ένα αγροτουριστικό  προορισμό όπου οι επισκέπτες  θα μπορούσαν να  κάνουν διάφορες δραστηριότητες πιο κοντά στη φύση .

Έτσι  αρχικά δημιούργησε πέντε  πετρόκτιστους ξενώνες με όλες τις ανέσεις  και για όλους τους μήνες του χρόνου με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο…  Δυστυχώς όμως η μοίρα δεν του τα έφερε όπως τα είχε σχεδιάσει.

 

Συναρπαστικός προορισμός

Εδώ και μερικούς μήνες η Μαργαρίτα  με τις κόρες της έχει αναλάβει όλη τη λειτουργία της επιχείρησης που εκτός τους ξενώνες διαθέτει και  μια σάλα προκειμένου να μπορέσει ο επισκέπτης να απολαύσει  ένα ζεστό ρόφημα ή ένα μικρό  γεύμα  αγναντεύοντας τριγύρω την υπέροχη θέα .

 H Mαργαρίτα με την Άννα !
H Mαργαρίτα με την Άννα !

Στο αγρόκτημα  μπορεί κανείς να περπατήσει στην κατάφυτη με ελιές  και άλλα δέντρα περιοχή και να φτάσει  στον εγκαταλελειμμένο οικισμό Μηλιές όπου σήμερα διαμένει 1 και μόνο άνθρωπος!!

Για τους φίλους της ιππασίας στο χώρο υπάρχουν πάντα άλογα για μια βόλτα στο βουνό ,ποδήλατα  για διαδρομές στο δάσος ενώ για τα παιδιά όλο το αγρόκτημα αποτελεί ένα  ασφαλές μέρος για να παίζουν  να απολαμβάνουν τη φύση και να εξοικειωθούν με τα άλογα .

 

YYY

Το αγρόκτημα Τούμπα αποτελεί ειδικά τα Σαββατοκύριακα ένα από τα αγαπημένα σημεία των οικογενειών αφού μπορούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά .

Κάθε ένας από τους πέντε ξενώνες είναι σαράντα τετραγωνικά και είναι χτισμένος με παραδοσιακή τεχνοτροπία  και υλικά το ξύλο και την πέτρα. Είναι δίκλινοι και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και τέσσερα άτομα .Παράλληλα είναι πλήρως εξοπλισμένοι  με ζεστό νερό ,κεντρική θέρμανση  και τζάκι  κουζίνα μπάνιο  και μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα  Είναι τοποθετημένοι στη νότια πλαγιά  του κτήματος  και προσφέρουν μια υπέροχη διαμονή με τη φιλοξενία της Μαργαρίτας και των κοριτσιών της

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:6946024485

6981923432

info@toumba.gr

www.facebook Αγρόκτημα Τούμπα