Το βασίλειο των celebrities και το ξέπλυμα της φρίκης-Ανεμολόγιο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Γράφει ο Χρίστος Καλουντζόγλου

Βοά η αγορά για την επικείμενη παρέλαση στο βασίλειο. Οι κυρίες επί των τιμών σπεύδουν στους καλύτερους μόδιστρους για να ράψουν φορέματα για την περίσταση. Οι κύριοι συνωστίζονται στους φραγκοράφτες διότι “δεν είναι δυνατόν, αγαπητέ μου, να εμφανιστώ με το ίδιο κοστούμι”.  Η παρέλαση θα είναι πανηγυρική. Το πρόσταγμα έχει ο υπερτοπικός άρχοντας. Υπερτοπικός διότι πλέον η λάμψη του έχει υπερβεί τα στενά όρια του τόπου. Άρχοντας διότι άρχει ως αρχή από την οποία αρχίζουν εξ αρχής τα πάντα.

Η μπάντα του βασιλείου κάνει πρόβες. Θα εκτελεστούν κατάλληλα για την περίσταση κομμάτια, όπως oriental, swing, rock n roll, tango, samba, αλλά και ορισμένα παραδοσιακά, όπως το τροπάριο της (γνωστής) Κασσιανής, η Φραγκοσυριανή, η Συννεφιασμένη Κυριακή, η Συννεφούλα, ο Καραγκιόζης, ο Μαύρος Γάτος και ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας και η Γυναίκα. Μεταξύ των μελωδιών θα γίνεται ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Το πρόγραμμα επιμελείται  επιτροπή στελεχών του βασιλείου, με  εξειδίκευση στην ταρίχευση ιδεών.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ουζερί ο Τσιτσάνης έχει αναλάβει την κατάρτιση ειδικού μενού για την κάλυψη των γαστριμαργικών προτιμήσεων των προσκεκλημένων, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν εαυτούς στην προσπάθεια να επιδείξουν την ευαρέσκειά τους. Προς τούτο υπάρχει πρόβλεψη για την ενδοφλέβια χρήση χωνευτικών, ώστε να είναι δυνατή η άνευ ορίων κατανάλωση τροφίμων.

Παράλληλα στους χώρους γύρω από τα περίκλειστα θερμά σημεία, όπου γίνεται η διακράτηση των ροών, στήνονται τέντες για την αντιηλιακή προστασία των προσκεκλημένων. Στον περιβάλλοντα χώρο θα διοργανωθούν χορευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα πρωταγωνιστήσουν σύλλογοι και σωματεία, όπως εκείνα των Δεσποινίδων, των Βυρσοδεψών, των Αλλαντοποιών, των Εφαπλωματοποιών και των Μυστακοφόρων.

Στο διάστημα κατά το οποίο στους χώρους αναψυχής του βασιλείου θα βασιλεύει απόλυτη τάξη, προβλέπεται κατά το πρωτόκολλο, η μέχρις εξαφανίσεως ανακοπή των ροών, που θα διοχετεύονται στο ευρύτερο αποχετευτικό δίκτυο ώστε να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα και προκαλείται δυσφορία στους επίσημους προσκεκλημένους. Επιπλέον θα τοποθετηθούν οθόνες στις βιτρίνες των καταστημάτων της αγοράς στις οποίες θα προβάλλονται εικόνες θριάμβου των Ολυμπιονικών της τελευταίας εκατονταετίας.

Σύμφωνα με τα όσα διακινούνται στα καταστήματα της αγοράς η παρέλαση των celebrities θα συνεχιστεί προσεχώς με νέες αφίξεις και πολλές εκπλήξεις.

Στα θερμά σημεία

Εκείνη την εποχή στο βασίλειο παρατηρήθηκε το έντονο φαινόμενο της υπερθέρμανσης της ατμόσφαιρας. Ήταν από την πρώτη στιγμή ορατός ο κίνδυνος καταστροφής των παγετώνων που με τόση ζέση συντηρούσαν οι κάτοικοι. Εάν δεν γινόταν κάτι άμεσα για να ανακοπεί το φαινόμενο, οι ειδικοί έλεγαν πως η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική. Διότι αν οι παγετώνες απελευθέρωναν τις δυνάμεις τους θα κατέκλυζαν το βασιλικό σύμπαν, όπου οι πάντες και τα πάντα βίωναν την απόλυτη ευτυχία της σιωπής. Τούτο ήταν το διακύβευμα. Η διατήρηση της σιωπής. Και γι αυτό κρίθηκε επικίνδυνο το φαινόμενο της υπερθέρμανσης της ατμόσφαιρας.

Για να δοθεί λύση έπρεπε να διαπιστωθούν τα αίτια, που οδήγησαν σε αυτή την οριακή κατάσταση. Συνεδρίαζαν νυχθημερόν οι επιτροπές και οι ειδικοί, τοποθετήθηκαν φρουροί για να αποτρέψουν την απόδραση ψιθύρων από το παγωμένο βασίλειο. Πριν εντοπισθούν τα αίτια έπρεπε να προληφθούν οι συνέπειες.  Η σιωπή διαφυλάχθηκε με σιδηρά πυγμή, επιβλήθηκε θα λέγαμε αν δεν υπήρχε κίνδυνος να θεωρηθούμε καχύπτοπτοι απέναντι στις καλές προθέσεις της βασιλικής αυλής. Ώσπου ένα πρωί η βασιλική φρουρά αντιμετώπισε με φρίκη στον προαύλιο χώρο περιπλανόμενους ψιθύρους. Από το μυαλό κάποιου εξ αυτών πέρασε ότι η  απόλυτη ευτυχία της σιωπής ήταν ήδη παρελθόν. Τον επανέφερε στην τάξη ο φρούραρχος, που διαβάζοντας εγκαίρως την σκέψη του και διαβλέποντας τους νέους κινδύνους, του ανέθεσε άλλα  καθήκοντα. Στο εξής αναλάμβανε να διασφαλίζει την σωστή λειτουργία των πλυντηρίων, όπου γίνεται η πλύση της φρίκης. Με ποινή φρικαλέα, τόσο ώστε αδυνατώ να την καταμαρτυρήσω στον σεβαστό αναγνώστη.

Προηγουμενο αρθρο

«Η Ορχήστρα της ανακύκλωσης»: Όταν η μουσική σε βγάζει από τη μιζέρια

Επομενο αρθρο

Καρτέρι στα περάσματα της Παύλου Κουντουριώτη-City Inspection