Το στέκι του Γιάννη: Το αγαπημένο ουζερί των Μυτιληνιών

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Νικολέτα Μακριωνίτου -Για την Εφημερίδα Πολτικά

 

Αίο λένε όσοι το γνωρίζουν καλά «Το στέκι του Γιάννη» (Αγ. Θεράποντος 24, 2251028244) γιατί εκεί σύχναζαν οι οπαδοί του Αιολικού. Βρίσκεται πίσω από το κτήριο του ΕΛΤΑ, χωμένο σε ένα στενάκι. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Καραμπέτσος, μερακλής κι επικοινωνιακός, ωραίος τύπος, έχει το ουζερί του σένιο και περιποιημένο. Ξέρει και διαλέγει ψάρια και θαλασσινά να σπαρταράνε από φρεσκάδα. Αφήστε το πάνω του και θα σας φροντίσει με όλα τα καλά. Θα σας ταΐσουν σκέτη θάλασσα. Από φρέσκα όστρακα, φανταστική λακέρδα, μπιζελόφαβα, μέχρι ψάρι ψημένο υποδειγματικά έχει το μενού.

Ξεκινάμε συνήθως με ένα πιάτο με ελιές και ωμά, ολόφρεσκα και άκοπα λαχανικά για την όρεξη. Κι ύστερα καλοβρασμένα χόρτα εποχικά, όστρακα ωμά ή αχνιστά, κρεμμώδη φασόλια πιάζ, αέρινα τηγανισμένα τραγανά και καμαρωτά κολοκυθάκια λεπτά σαν τσιπς, πολύ καλή, ζωντανή και σαρκώδης λακέρδα με μαστόρικο πάστωμα, σαρδέλα παστή λουκούμι και τηγανιτό πλοκάμι χταποδιού μαγειρεμένο αλ ντέντε, όπως πρέπει όλο θαλασσινούς χυμούς. Σερβίρουν ό,τι είναι της εποχής, ό,τι βρίσκεται στα μανάβικα, στα ιχθυοπωλεία και στα κρεοπωλεία της πόλης. Συμβιβάζονται με τα βρισκούμενα και τα κάνουν όλα να γίνονται νόστιμα, με τον απλούστερο τρόπο. Μεγάλη η ποικιλία με τα ούζα για να διαλέξουμε εκείνο που λαχταράμε.

 

Προηγουμενο αρθρο

Για πρώτη φορά στην ARTOZA η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Επομενο αρθρο

Η γιορτή του Καστάνου… αλλιώς!

Call Now Button