“Το σταχτί πέπλο” αποκαλύπτει την ιστορία του στο Μουσείο του ΠΙΟΠ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», οργανώνει αφήγηση παραμυθιού και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 6 έως 10 ετών, την Πέμπτη 18 Μαΐου (ώρα 19:00) στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας Χρίστος Καλουντζόγλου θα παρουσιάσει το βιβλίο του “Το σταχτί πέπλο”, το οποίο αναφέρεται στις συνέπειες της φωτιάς στο οικοσύστημα, αλλά και στη βίαιη μετακίνηση πληθυσμών που προκαλεί μια καταστροφή, προσεγγίζοντας με έμμεσο τρόπο το θέμα των προσφύγων.

Θα ακολουθήσει παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής, εμπνευσμένο από το ίδιο το παραμύθι, σε συνεργασία με τη ζωγράφο Μαρία Καλλιπολίτη.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι ελεύθερη και τα υλικά διατίθενται δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ (από τις 10:00 έως τις 18:00).

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος

Τ: 22530 32300| www.piop.gr

Προηγουμενο αρθρο

Ομάρ Αλσακάλ: “Ξέρω πως είναι να κάνεις μια νέα ζωή σε μια άλλη χώρα”

Επομενο αρθρο

Εγκαίνια θερινής σεζόν με νέα έκθεση στην Γκαλερί “Σαπφώ”.