Το Ρυζόγαλο που θα Λατρέψεις – Με Άρωμα Κερασιού από την Αγιάσο

Μια δημιουργική και ανάλαφρη πρόταση του σεφ Στράτου Ιωσηφελλη, με αγνά υλικά και γεύση που παντρεύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά

Μερίδες: 5–6


Υλικά:

  • 220 γρ. ρύζι γλασέ
  • 300 γρ. κεράσια Αγιάσου (χωρίς κουκούτσι)
  • 1200 γρ. γάλα σόγιας (ή γάλα αμυγδάλου)
  • 500 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη από χουρμά
  • 40 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
  • 1 πρέζα κανέλα ή λίγη μαύρη κουβερτούρα, τριμμένη

👩‍🍳 Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το ρύζι:
    Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 10–12 λεπτά, μέχρι να σκάσει.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη:
    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το φυτικό γάλα και τη ζάχαρη από χουρμά. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να ενσωματωθούν καλά.
  3. Προετοιμάζουμε τον πουρέ κερασιού:
    Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε σε μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές.
  4. Πήζουμε το ρυζόγαλο:
    Μόλις το γάλα πάρει βράση, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον πουρέ κερασιού. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
  5. Σερβίρισμα και ψύξη:
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ποτήρια ή μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  6. Γαρνίρισμα:
    Σερβίρουμε με κανέλα ή τριμμένη μαύρη κουβερτούρα για extra άρωμα και γεύση.

Συμβουλή:

Μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες φυσικής βανίλιας για πιο αρωματικό αποτέλεσμα ή να χρησιμοποιήσεις κεράσια κομμένα στη μέση αντί για πουρέ, για περισσότερο “δάγκωμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ