Το “Αθηνολόγιο” ξανά στη Λέσβο! Για ένα 2ο ΣΟΥΠΕΡ αφιέρωμα!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Αθηνολόγιο είναι μια πολύ δημοφιλής σελίδα στο Facebook. Δημιουργήθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και όμως έχει προσελκύσει σχεδόν πάνω από 100.000 followers. Εμπνευστές της, ο Κωστής και η φίλη του Τίνα, δύο διπλωματούχοι ξεναγοί με γνώσεις και αγάπη για τον πολιτισμό, οι οποίοι αρχικά θέλησαν να προβάλουν άγνωστες ομορφιές της Αθήνας, ιδέα που σιγά σιγά διευρύνθηκε. Πλέον ταξιδεύουν και σε άλλα μέρη της χώρας, (από την Άνδρο έως την Αρκαδία κι από την Καβάλα έως τη Δράμα), πρόσφατα στην Τήνο και τη Μύκονο, ενώ σκοπός τους είναι να καλύψουν την ελληνική επικράτεια, αλλά και την Ελλάδα εκτός Ελλάδας («θέλουμε να πάμε στη Σικελία και στη Μικρά Ασία»).

“Δεν μπορείτε να φανταστείτε την μεγάλη αγωνία και ενθουσιασμό που έχω για την δεύτερη επιστροφή του Αθηνολόγιου στην Λέσβο. Έχω δεσμευτεί ότι θα κάνω το καλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ, το πιο βαθύ, το πιο ουσιαστικό. Θα ευχαριστήσω από κοντά πια τα άτομα που στηρίζουν αυτό το αφιέρωμα και δεσμεύομαι ότι δεν θα τους απογοητεύσω”, γράφει ο Κώστας στο ποστ που αναγγέλλει την επίσκεψη τους στο νησί ενώ με ένα δεύτερο ποστ με το “χταπόδι” του Απολιθωμένου Δάσους, μας ευχαριστεί ήδη για το κλίμα που έχουμε δημιουργήσει περιμένοντάς τους!

 

“Με φόντο το απολιθωμένο δέντρο “χταπόδι” της Λέσβου (μαγεία η δυτική Λέσβος) ανακοινώνουμε ότι κλείδωσε και την επόμενη βδομάδα θα είμαστε στην Λέσβο και όσο καιρό κάνουμε αυτήν την δουλειά με το Αθηνολόγιο δεν έχω ξαναδεί τόση αγάπη από κατοίκους ενός μέρους. Για πρώτη φορά τα πιο αξιόλογα άτομα του πολιτισμού, αφοσιωμένα σε έναν αγώνα για το νησί τους βρίσκονται στο πλευρό μας αναγνωρίζοντας την δική μας προσπάθεια και όλοι μαζί ενωμένοι για την Λέσβο! Αυτό λέγεται “ξένιος Ζευς” και ελληνική φιλοξενία και αυτό κάνει την Λέσβο τόσο ξεχωριστή…”, γράφει μεταξύ άλλων!

Καλώς να ανταμώσουμε λοιπόν!

 

Προηγουμενο αρθρο

Ξανά σε λειτουργία ο παλιός νερόμυλος στους Αγίους Αναργύρους- Από τους “Κήπους Ασωμάτου”

Επομενο αρθρο

Δήμητρα της Λέσβου: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της.