Το νέο ΛΗΤΩ Μυτιλήνης είναι οικογενειακή υπόθεση!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Οι διαφημίσεις του ΝΟΥΝΟΥ, με τα λευκά γράμματα του κουτιού να γεμίζουν την οθόνη σε γκρο πλαν, η τεράστια μαρκίζα του κατά τα άλλα ΜΙΝΙΟΝ, ο πελαργός του «λητώ», είναι ίσως από τα πρώτα… trademark που μας κάνουν να επιστέφουμε πίσω στην παιδική μας ηλικία. Και μπορεί ο πελαργός να μην υπάρχει πια στο λογότυπο του πιο επιτυχημένου πολυκαταστήματος βρεφικών προϊόντων και ειδών εγκυμοσύνης στην Ελλάδα που λειτουργεί αδιάκοπα από το1981, όμως η ποιότητα του «λητώ» … πέταξε ως την απομακρυσμένη Μυτιλήνη, χάρη ενός νέου επιχειρηματία, του Χάρη Μιχαηλίδη και των συνεργατών του Κλαίρης Μιχαηλίδη και Γιώργου Φούλα που κατάγονται όλοι από την Αγία Παρασκευή! Ο Χάρης, που μαζί με την οικογένειά του δραστηριοποιούνται από το 1993 σε πολλούς και διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, αφουγκράστηκε για άλλη μια φορά τις ανάγκες που έχει γεννήσει το … baby boom στο νησί της Λέσβου και άνοιξε κατάστημα «λητώ» στη Μυτιλήνη.

Υπόθεση οικογενειακή! 

Η οικογένεια του Χάρη ξεκίνησε την επιχειρηματική της δράση ήδη από τη δεκαετία του 90 στην Καλλονή και στον χώρο της εστίασης ενώ το 2007 έκανε το πρώτο της βήμα στη Μυτιλήνη με το «Σπίτι του Γλυκού» στο οποίο υπεύθυνη είναι η μητέρα του Γεωργία Μιχαηλίδη. Αργότερα ξαναδίνοντας ζωή στο «Πανελλήνιο» το 2009 και σήμερα με το κατάστημα γυναικείας ένδυσης του BSB, το οποίο λειτουργεί μαζί με την αδερφή του Κλαίρη και τον γαμπρό του Γιώργο Φούλα.

«Ήδη από την στιγμή που ανοίξαμε το BSB μας απασχολούσε το βρεφικό κομμάτι επειδή ο κύκλος των φίλων μας είναι πλέον γονείς. Είδαμε λοιπόν πως οι φίλοι μας πήγαιναν στην Αθήνα για να ψωνίσουν τα απαραίτητα για τη αυτή φάση της ζωής τους. Έτσι ήρθε το «λητώ» στη δική μου ζωή! Την επιλογή μου, ενίσχυσε το γεγονός πως το «λητώ» είναι ελληνική εταιρία όπως και το BSB. Από την έρευνα που κάναμε καταλήξαμε πως είναι πολύ καλύτερο να συνεργάζεσαι με ελληνική εταιρία αντί με ένα franchise από το εξωτερικό. Η ελληνική εταιρία θα συμπεριφερθεί καλύτερα και στον καταναλωτή και στον ενδιάμεσο καθώς γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς»

 

Ειδική εκπαίδευση στη βρεφανάπτυξη

Στο «λητώ» της Μυτιλήνης μέσα σε 300 τμ καθαρού εκθεσιακού χώρου θα βρείτε βρεφικά και παιδικά είδη και είδη εγκυμοσύνης σε μια τεράστια γκάμα χιλιάδων κωδικών για τα οποία μπορείτε να συμβουλευτείτε τον Χάρη και τους συνεργάτες του καθώς ένα από τα «συν» της εταιρίας που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια σε όλη την Ελλάδα, είναι η ειδική επιμόρφωση που κάνει στους υπευθύνους των καταστημάτων της:

«Μαζί με την Ευτυχία, τη συνεργάτιδά μου εδώ στο “λητώ”, φύγαμε για έναν μήνα τον περασμένο Μάη ώστε να παρακολουθήσουμε μια πολύωρη καθημερινή εκπαίδευση στα κεντρικά της στο Περιστέρι. Πρόκειται για ειδική εκπαίδευση από την οποία περνούν όλοι οι αντιπρόσωποί της. Εκεί μάθαμε τα πάντα για τα προϊόντα που πουλάμε στους πελάτες μας. Τις διαφορετικές ποιότητες ξύλου των επίπλων καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται ώστε να είναι υποαλλεργικά και μη τοξικά. Τις διαφορετικές ποικιλίες στρωμάτων κ υφασμάτων για να καλύπτουν κάθε είδους ανάγκη. Τα μπιμπερό κάθε εταιρίας και τα διαφορετικά anti colic systems που χρησιμοποιεί η κάθε μια. Τις ηλεκτρικές συσκευές και τους λογούς που μπορεί να διευκολύνουν κ να απλουστεύσουν τη ζωή του ζευγαριού, όπως αυτές είναι αποστειρωτές, θερμαντήρες, ηλεκτρικά θήλαστρα καθώς και διάφορες άλλες πολυσυσκευες. Καρότσια, συστήματα μεταφοράς καθώς και τα πολύ βασικά για μένα… καθίσματα αυτοκίνητου με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά ασφάλειας που διαθέτει το καθένα”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ένας άλλος κόσμος!

“Ήταν ένας άλλος κόσμος για μένα που μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Με τον ίδιο ενθουσιασμό είμαστε εδώ κάθε μέρα όχι ως απλοί πωλητές αλλά ως σύμβουλοι για τα προϊόντα βρεφανάπτυξης, για να εξηγήσουμε σε μια νέα μητέρα τι θα χρειαστεί και να βοηθήσουμε ένα νέο ζευγάρι που ίσως έχει πελαγώσει και δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στην πληθώρα των αναγκών που γεννιούνται μαζί με το μωρό. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή των νεών ζευγαριών πιο εύκολη ώστε να ξεκλέψουν λίγο ύπνο ώστε να πάνε ανέμελοι τη βόλτα τους με το μωρό νιώθοντας ασφαλείς».

Η αγάπη για τον τόπο και το baby boom!

Οι πολλές γεννήσεις είναι ένα θετικό κομμάτι για τον τόπο και στη Λέσβο έχουμε πολλές κάθε χρόνο κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο! Όπως κι εγώ που αγαπάω τον τόπο και που παρόλο που μου δοθήκαν πολλές ευκαιρίες να φύγω,  ήθελα πάντα να επιστρέψω πίσω έτσι και ο κόσμος του νησιού, οι ντόπιοι αλλά και όσοι επιλέξουν να ζήσουν εδώ και να δημιουργήσουν γνωρίζουν πως η Μυτιλήνη είναι ωραίος τόπος να μεγαλώσει κανείς το παιδί του. Στα πρώτα του βήματα τα ερεθίσματα που έχει και η ποιότητα ζωής που κερδίζει κανείς μένοντας σε ένα νησί δεν συγκρίνεται. Βέβαια κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις πάντα και το επόμενο κομμάτι στην πορεία του παιδιού που είναι η εκπαίδευση χρειάζεται ενίσχυση, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Να για παράδειγμα ένα σπουδαίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το πολιτιστικό κέντρο “Artoποιώ” που ‘άνοιξε η φίλη μου η Ντέπη στα Κεραμειά κι άλλες τέτοιες κινήσεις.

Εγγύηση χαμηλότερης τιμής

«Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα και μη τοξικά ενώ ένα άλλος λόγος που επέλεξα το “λητω” είναι η εγγύηση χαμηλότερης τιμής που δίνει. Έτσι στα καρότσια για παράδειγμα και στα πορτ μπεμπέ υπάρχει ένα τεράστιο εύρος τιμών. Από πολύ φτηνά καρότσια μέχρι πολύ ακριβά για όλα τα πορτοφόλια και για όλα τα γούστα. Επίσης επειδή είναι απίθανο να φιλοξενήσουμε και τους 40.000 κωδικούς του λητώ μπορεί ο γονιός να δει κάτι στο site ή να μας εξηγήσει τις ανάγκες του και να του το παραγγείλουμε εμείς εδώ για να έρθει. Δεν θέλω να έρχονται εδώ μητέρες να παίρνουν το πακέτο κι να φεύγουν θέλω να είμαι στο πλάι τους από τον τοκετό έως και τα πρώτα χρόνια του παιδιού ώστε να είναι ικανοποιημένη και να με προτείνει και σε ένα άλλο ζευγάρι νέων γονιών που χρειάζονται βοήθεια».

Στο «λητώ» θα βρείτε μια ποικιλία ειδών για οτιδήποτε χρειάζεται η γυναικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πριν το μαιευτήριο αλλά και ό,τι χρειάζεται ένα βρέφος τους πρώτους μήνες της ζωής του για την πρόσληψη της τροφής, όπως αποστειρωτές, θερμαντήρες, μπιμπερό, θηλές μπιμπερό από διαφορετικές εταιρίες, καρέκλες φαγητού, για τον ύπνο την προίκα μωρού που δίνει χρώμα και υποδέχεται τα παιδιά με μια χαρά στο πρώτο τους σπίτι, το λίκνο, στρωματάκια, κουβέρτες, παπλώματα, κουνουπιέρες, σελτεδάκια πάνες αγκαλιάς, σφήνες και μαξιλάρες για την ασφάλεια του παιδιού και για τη βόλτα, καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου, βάσεις καθίσματος αυτοκινήτου και πάσης φύσεως αξεσουάρ.

 

                   Λητω: 5ο χμλ Μυτιλήνης -Καλλονής 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Συνεχίζεται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης :1000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στην Πορτογαλία στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας

Επομενο αρθρο

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για εργαζόμενους πτυχιούχους