Το Μετέωρο βήμα: Η μεγάλη έκθεση για το προσφυγικό στην Αθήνα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μια στάση στην Αθήνα κάνει η μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα»,που ξεκίνησε από την Ρόδο, στις 7 Μαρτίου 2016  για να συνεχίσει το ταξίδι της έπειτα στην Κω, την Λέρο και το Αγαθονήσι.
Στόχος της είναι, μετά την Αθήνα, να φτάσει στον βασικό προορισμό της, τις Βρυξέλλες.

Έτσι από την Κυριακή έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου,  στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ παρουσιάζονται 120 έργα Ελλήνων γελοιογράφων.Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και την ΕΣΗΕΑ, με την υποστήριξη της «ΣΤΑΣΥ» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το επίσημο άνοιγμα της Έκθεσης έγινε χθες  από τον Πρόεδρο της Βουλής, … .

28 Έλληνες γελοιογράφοι, με 120 έργα, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και δύναμη του σκίτσου, της εικόνας και της σάτιρας, ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτουν τις απόψεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.

Δυστυχώς τα “κολλήματα” από την πλευρά της Περιφέρειας, που στάθηκαν εμπόδιο ώστε η σπουδαία έκθεση να έρθει και στο νησί μας που περισσότερο απ όλα σημαδεύτηκε από το προσφυγικό,μάλλον δεν ξεπεράστηκαν.

13147847_10206452711065137_2501769735031815514_o

Προηγουμενο αρθρο

Όλο το φως της Λέσβου σε ένα λεύκωμα. Ο Δημήτρης Ταλιάνης μιλάει για το “Νήσος Λέσβος”

Επομενο αρθρο

Νήσος Λέσβος: Η γεωφυσική ιστορία του νησιού μέσα από τον φακό του Δημήτρη Ταλιάνη