Το λεσβιακό ελαιόλαδο στις «Ιστορίες του Γεραγώτικου ελαιώνα»-Από τον Αιγίλοπα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ο Αιγίλοπας στα πλαίσια των δράσεων προώθησης των τοπικών ποικιλιών και τροφίμων με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου έχει εκδώσει ένα φυλλάδιο για το Λεσβιακό ελαιόλαδο.

Σ’ αυτό περιγράφεται η θετική επίδραση του ελαιολάδου στην υγεία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της Λέσβου λόγω των τοπικών ποικιλιών κολοβή και αδραμυτινή και μερικές απλές συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αντικατάσταση του βουτύρου ή της μαργαρίνης ή σπορέλαιου στην καθημερινότητα και ιδίως από τις μητέρες για κολατσιό των παιδιών τους στο σχολείο.

Στόχος είναι αναδειχθούν οι χρήσεις του ελαιολάδου της Λέσβου λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του (λεπτόρευστο, χρυσοκίτρινο, φρουτώδες, πλούσιο σε βιοφαινόλες) που οφείλεται στις καλλιεργούμενες ποικιλίες ακόμη και έναντι άλλων ελαιολάδων (πυκνόρευστα, πλούσια σε χλωροφύλλη) που δεν υστερούν σε ποιότητα αλλά διαφέρουν και να αποτελέσει ένα εργαλείο προώθησης, γι αυτό και είναι τρίγλωσσο σε ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά.

Στα πλαίσια των ανωτέρω, O Αιγίλοπας θα συμμετέχει με περίπτερο στο φεστιβάλ «Ιστορίες του Γεραγώτικου ελαιώνα» που διοργανώνει η ΚοινΣΕΠ Μοδούσα στις 2 Ιουλίου 2019 στον Παπάδο Γέρας στα πλαίσια του 3ου Lesvos Food Fest, και θα μοιράσει το φυλλάδιο του Λεσβιακού ελαιολάδου ενημερώνοντας για τις δράσεις της οργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το φυλλάδιο, για τις παραδοσιακές ποικιλίες και τα προϊόντα των παραγωγών του ΑΙΓΙΛΟΠΑ επισκεφτείτε τους ιστότοπους του ΑΙΓΙΛΟΠΑ :www.aegilopslocalfood.gr, www.aegilops.g

Προηγουμενο αρθρο

Β. Ανδρεαδέλλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για τα δύσκολα, απαντώ με νούμερα σε όλα όσα με χρεώνουν»

Επομενο αρθρο

Το Συμπόσιο επιστρέφει… -Από την ΚοινΣΕΠ Μοδούσα