«Το δις εξαμαρτείν» – Αντιδράσεις για φημολογούμενη αποστολή ΜΑΤ με το «Νήσος Μύκονος»

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με τον αποκλεισμό της φόρτωσης και εκφόρτωσης φορτηγών να παραμένει σε ισχύ και την κατάσταση να δείχνει αδιέξοδη.

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Αλήθεια» της Χίου, σύμφωνα με το οποίο το πλοίο Νήσος Μύκονος φέρεται να αναχώρησε το Σάββατο με διμοιρίες ΜΑΤ, με προορισμό τη Λέσβο και στόχο την ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων.

Η πληροφορία αυτή, που κυκλοφορεί ήδη από χθες χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και δυσφορία στους κατοίκους της Λέσβου. Πολλοί εκφράζουν την αντίθεσή τους ακόμη και στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας κίνησης, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη επιλογή που μπορεί να οξύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει συνδεθεί με έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και συγκρούσεις, γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό γύρω από την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια μιας τέτοιας παρέμβασης.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι παραμένουν ανυποχώρητοι, δηλώνοντας ότι οι μέχρι στιγμής κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν τους καλύπτουν, ενώ στο λιμάνι της Μυτιλήνης η κατάσταση παραμένει υπό διαρκή παρακολούθηση, με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης να παραμένει ανοιχτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ