Το χταπόδι, όπως πρέπει

Μεζές-εμπειρία στο Block!

Στο Block, κάθε μεζές έχει τη δική του ιστορία, αλλά αν έπρεπε να διαλέξεις έναν να την αφηγηθεί δυνατά, αυτός θα ήταν το χταπόδι στα κάρβουνα. Φρέσκο, σωστά χτυπημένο, ψήνεται όπως παλιά — στο κλασικό μαγκάλι με υπομονή και τέχνη. Δεν βιάζεται. Παίρνει τον χρόνο του να ρουφήξει τα αρώματα της θράκας, μέχρι να φτάσει στο τραπέζι ζεστό, τρυφερό, καπνιστό, γεμάτο γεύση. Κάθε μπουκιά κι ένα κομμάτι Αιγαίο. Κλείνεις τα μάτια και νομίζεις πως είσαι σε ταβερνάκι, ακριβώς δίπλα στο κύμα. Κι όμως — είσαι στο κέντρο της πόλης.

Οδυσσέα Ελύτη
τηλ/ 2251 024483

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ