Την έντονη καταδίκη του για το περιστατικό πυρπόλησης και ολοκληρωτικής καταστροφής του αυτοκινήτου του συγχωριανού τους Ηλίας Ψυρούκης εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.
Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε στις 10 Μαΐου 2026, το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως «εγκληματικό» και «πρωτοφανές για το χωριό», ενώ γίνεται λόγος για ακραία κλιμάκωση προηγούμενων βανδαλισμών, υβριστικών αναρτήσεων και απειλών που –όπως αναφέρεται– είχαν προηγηθεί εις βάρος του συγκεκριμένου ενεργού πολίτη.
Το Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου σημειώνει ότι τέτοιες πράξεις αποτελούν μορφές ωμής βίας που στοχεύουν στον εκφοβισμό, τη φίμωση και την αποθάρρυνση της δημόσιας έκφρασης και συμμετοχής των πολιτών.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος κάθε πολίτη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και να διεκδικεί την εφαρμογή της νομιμότητας χωρίς φόβο ή πιέσεις.
Το Αναγνωστήριο καλεί την Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αντιμετώπιση κάθε παραβατικής ή εγκληματικής συμπεριφοράς, με στόχο –όπως επισημαίνεται– να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής στην Αγιάσο.
Κλείνοντας, το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει έκκληση προς όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο να αποφεύγουν τις γενικεύσεις και τις στοχοποιήσεις απέναντι σε ολόκληρο το χωριό, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.






