Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας στη Λέσβο είναι γεγονός! (9-12 Σεπτεμβρίου σε Μόλυβο, Πέτρα Ερεσσο και Πλωμάρι)

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Ετοιμάζεται σιγά σιγά και το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας που φέρνει κοντά δασκάλους από όλον τον κόσμο, μαθητές, επισκέπτες και κατοίκους του νησιού, σε μια μαγική συνεύρεση με δράσεις που περιλάμβαναν Yoga, Tai Chi, Qi Qong, Pilates, Ορθοσωμία, Mindfulness, Labyrinth walks, FUNctional Circuit training, Εργαστήρια Ζωγραφικής, Ιππασία και Διαλογισμό, Διαλογισμό με συνοδεία Tibetan Singing Bowls, Nia, μπάνια στις ιαματικές πηγές Εφταλούς, διαλέξεις, μουσικές εκδηλώσεις και κινηματογραφικές προβολές.
Η ομάδα του Lesvos Euphoria International μίλησε για το Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας Λέσβου που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 9 ως τις 12 Σεπτεμβρίου στην καλοκαιρινή έκδοση της εκπομπής Mega Σαββατοκύριακο με τους Ζήση Μούσιο και Κατερίνα Νώντα.
“Έτσι λοιπόν, ένα όμορφο πρωινό σαν το σημερινό με τέλεια θέα την θάλασσα του Μολύβου και ένα ωραίο αεράκι να μας δροσίζει, μιλήσαμε για το Φεστιβάλ και προβάλαμε το έργο και τον Τόπο μας. Ένα τετραήμερο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, με δράσεις σε 4 διαφορετικά σημεία στο νησί φέτος – Μόλυβος, Πέτρα, Ερεσσός και Πλωμάρι”.
Το μήνυμα των διοργανωτών για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε. 
Το 2020 μας έφερε όλους σε μία πρωτόγνωρη συνθήκη. Βρεθήκαμε από μία κοινωνική και πολυάσχολη καθημερινότητα, μέσα στο σπίτι. Ο πλανήτης ησύχασε από τους ήχους που συνέθεταν αυτή την τόσο πολύβουη ζωή που ζούσαμε. Αναγκαστήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε ειδήσεις που έμοιαζαν βγαλμένες από ταινία καταστροφής. Σε αυτό το περιβάλλον, που σίγουρα δεν είναι εύκολο για κανέναν μας, είναι μία ευκαιρία να σκεφτούμε πως είναι η ζωή μας όταν σταματούν οι υποχρεώσεις και οι συμβάσεις που βάζουμε στον εαυτό μας. Παράλληλα να αναλογιστούμε πως περνάμε τον χρόνο μας. Πως επιλέγουμε να ζούμε, όταν αφαιρούμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Είναι μια ευκαιρία να συντονιστούμε με τον εαυτό μας, να τον γνωρίσουμε, να ακούσουμε το σώμα μας, τις σκέψεις και τις επιθυμίες μας. Να επιλέξουμε να βρισκόμαστε συχνότερα στη φύση, εκεί όπου ανήκουμε. Και έτσι όταν ξαναμπούμε στην καθημερινότητά μας, να είμαστε πια διαφορετικοί.”
Προηγουμενο αρθρο

Μη χάσετε τον “Θεόφιλο” του Θανάση Σκρουμπέλου στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

“Γιορτή σαρδέλας 2021” στη Λέσβο!