Από την καρδιά της Λέσβου, το Lesvoskitchen σας φέρνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά πιάτα του νησιού: τις τηγανιτές κόκκινες μελιτζάνες.
Ένα φαγητό που μοσχοβολά ελληνικό καλοκαίρι, με γεύση πλούσια και αυθεντική, φτιαγμένο με φρέσκες πρώτες ύλες και αγάπη για την παράδοση.
Υλικά
- 1,5 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2–3 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκια ρίγανη
- Χοντρό αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες κάθετα, χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Αν είναι πικρές, τις μουλιάζουμε σε αλατόνερο για 30 λεπτά, τις στραγγίζουμε και συνεχίζουμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε πελτέ, ντομάτα και ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στη σάλτσα, τις καλύπτουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2–3 βράσεις.
- Σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη.
Μυστικό του Lesvoskitchen: Χρησιμοποιήστε ώριμες τοπικές ντομάτες και φρέσκια ρίγανη από το νησί για αυθεντικό άρωμα και γεύση.