Τηγανιτές Κόκκινες Μελιτζάνες – Η Λέσβος στο πιάτο σας

Από την καρδιά της Λέσβου, το Lesvoskitchen σας φέρνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά πιάτα του νησιού: τις τηγανιτές κόκκινες μελιτζάνες.

Ένα φαγητό που μοσχοβολά ελληνικό καλοκαίρι, με γεύση πλούσια και αυθεντική, φτιαγμένο με φρέσκες πρώτες ύλες και αγάπη για την παράδοση.

Υλικά

  • 1,5 κιλό μελιτζάνες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2–3 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Χοντρό αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες κάθετα, χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Αν είναι πικρές, τις μουλιάζουμε σε αλατόνερο για 30 λεπτά, τις στραγγίζουμε και συνεχίζουμε.
  3. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε πελτέ, ντομάτα και ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
  4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  5. Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στη σάλτσα, τις καλύπτουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2–3 βράσεις.
  6. Σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη.

Μυστικό του Lesvoskitchen: Χρησιμοποιήστε ώριμες τοπικές ντομάτες και φρέσκια ρίγανη από το νησί για αυθεντικό άρωμα και γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai