Τι είπαν τελικά οι δύο άντρες;

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Γράφει ο Γιάννης Ευσταθίου 

Τα πολιτικά … αλισβερίσια κι ο βήχας δεν κρύβονται. Νέα εποχή, νέα δεδομένα. Και κυρίως νέες συμμαχίες στο προσκήνιο ή καλύτερα πίσω από την …ελιά.

Άλλωστε, υπάρχουν και τ΄ αδιάκριτα βλέμματα που παρακολουθούν και ενίοτε αντιλαμβάνονται και πέραν των τυπικών επαφών. Μια τέτοια συνάντηση, με πολλές προεκτάσεις, έγινε πριν λίγες ημέρες στη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε χώρο λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη. Και για όσους γνωρίζουν, προκάλεσε εύλογα ερωτήματα και κυρίως αλυσιδωτές αντιδράσεις, μιας και οι σχέσεις των δύο πολιτικών παραγόντων έχουν περάσει από σαράντα κύματα του… κόλπου Καλλονής.

Η συνάντηση των δύο ανδρών σε προγενέστερες εποχές θα θεωρούνταν μια ακόμη κατ΄ εξοχήν συνηθισμένη συνάντηση. Όμως, στον παρόντα χρόνο και με δεδομένο ότι υπάρχουν ανοιχτά πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά ζητήματα που συζητούνται δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη. Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια εποχή που τα γνωστά πρόσωπα εκ προοιμίου μπαίνουν στο κάδρο, οι όποιες συναντήσεις γίνουν σε κλειστές αίθουσες γεννάνε … προβληματισμό. Πολλώ δε όταν τα βλέμματα φίλων και … αντιπάλων είναι στραμμένα πάνω τους.

Η συνάντηση λοιπόν για την οποία έγινε πολύς λόγος, αφορά στον βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου και το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο. Ο κατά τ΄ άλλα συμπαθής Δήμαρχος και πολύ επικοινωνιακός, ως είθισται, έστω και για εθιμοτυπικούς λόγους, αναφέρθηκε στη συνάντηση στο facebook γράφοντας “Νωρίς βγήκαν οι λαγοί φέτος. Μετά τις 15/9 επιτρέπεται το κυνήγι, πάντως. Προσοχή παιδιά. Όσο για κάποιους που πιθανόν να θελήσουν δημιουργήσουν θέματα στα Δυτικά-εκ των έσω εννοώ – ας μην το προσπαθήσουν. Έχουσι γνώσιν οι φύλακες”…

Στο δια ταύτα και με δεδομένο ότι βρίσκονται εν εξελίξει πολλά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους Λέσβιους πολίτες,  τίθεται εύλογα το ερώτημα το τι είπαν τελικά οι δύο άνδρες;

Προηγουμενο αρθρο

Αλάτι από ήλιο και θάλασσα

Επομενο αρθρο

Έκατσαν σε κοινό πάνελ για το 22! Η ιστορία ενώνει και διδάσκει!