Θέλουμε τουρισμό! Ναι τι ώρα τον θέλουμε; Μετά τις πέντε!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αν θέλουμε τουρισμό θα πρέπει να αποκτήσουμε επιχειρηματική συνείδηση.Μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια των τουριστών που έρχονται στην πόλη της Μυτιλήνης και βρίσκουν την αγορά θεόκλειστη για τα ψώνια τους τα μεσημέρια.Αντιθέτως στα περισσότερα τουριστικά θέρετρα του νησιού, στα λεγόμενα τουριστικά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τους πελάτες τους παρέχοντας υπηρεσίες με συνεχόμενο ωράριο

Προσοχή δεν μιλάμε για το να καταργηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων, ούτε για διπλοβάρδιες ούτε για απλήρωτες υπερωρίες μιλάμε. Υπάρχει και το εποχικό προσωπικό. Και φυσικά όλο αυτό έρχεται και δένει με έναν μεγαλύτερο στρατηγικό σχεδιασμό τουρισμού, με καλύτερα και περισσότερα δρομολόγια από και προς την πόλη, με πεζοδρόμηση του κέντρου και της Ερμού που πρέπει να αδειάσει από τα παρκαρισμένα μηχανάκια κι αυτοκίνητα

Ωστόσο είναι αδιανόητο να έρχεται κρουζερόπλοιο για του οποίου τη σπάνια συχνότητα γκρινιάζουν οι επιχειρηματίες και ακόμη και μαγαζιά που πωλούν τουριστικά είδη να μένουν κλειστά ενώ γνωρίζουν πως οι ώρες που θα βγει ο τουρίστας είναι περιορισμένες και μέσα σε αυτές πρέπει να χωρέσει το μπάνιο του, το φαγητό αλλά κια τα ψώνια του!

Δεν είπαμε να γίνουμε δούλοι του συστήματος αλλά ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να επανασχεδιάσει τα ωράρια του ο Εμπορικός Σύλλογος, αντί να γκρινιάζει ότι δεν υπάρχει δουλειά.

Με μετρημένα 47 καταστήματα να έχουν κλείσει τα τελευταία 4 χρόνια στο δρόμο της Ερμού ,από τα κεντρικά Λύκεια μέχρι και το εστιατόριο Ερμής , θα έπρεπε να έχουμε αναπτύξει τουριστικά αντανακλαστικά .Από την άλλη όποιος θέλει να εργαστεί παραπάνω ας εργαστεί.

Με δεδομένη όμως την οικονομική δυσπραγία που διανύουμε,δεν μπορεί να γίνεσαι ο κακός αν θέλεις να δουλέψεις παραπάνω Εσείς όταν πηγαίνετε στις ευρωπαϊκές πόλεις για διακοπές τι ώρα κάνετε τα ψώνια σας;” 

Προηγουμενο αρθρο

Για κάθε “Πασχάλη” υπάρχει ευτυχώς μια Βιργινία

Επομενο αρθρο

“Έτσι είναι…αν έτσι νομίζετε” με τρεις παραστάσεις στο Τεριάντ (12, 13 και 14 Ιουλίου)