Θεατρική παράσταση «Τι να τα κάνω τα καλά»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Μετά την μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Τι να τα κάνω τα καλά»  που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο  στο κατάμεστο Αναγνωστήριο της Αγιάσου  ως αφιέρωμα στον Παπα – Χριστόφα Κανιμά, το θεατρικό σχήμα  ταξιδεύει και στην Αθήνα  με την πρωτοβουλία του «Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Αθήνας», το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στο Θέατρο του Πολυχώρου «Άννα και Μαρία Καλουτά», στον Νέο Κόσμο προκειμένου οι Λέσβιοι της πρωτεύουσας να δούνε το αξιόλογο αυτό θεατρικό έργο.

Η εκδήλωση του Αυγούστου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  στην εκδήλωση αφιέρωμα αυτή που

πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου  στο Αναγνωστήριο άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αναφέρθηκαν τόσο στο έργο και στο βίο   του  Παπά Χριστόφα  Κανιμά  όσο και στην ηθογραφία.

Στο  πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι  Θόδωρος Γραμματάς – Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Στ. Σκορδάς – Δρ. Φιλολογίας, Εκπαιδευτικός και  Γιάννης Χρ. Χατζηβασιλείου – Διευθυντής του περιοδικού «Αγιάσος», συγγραφέας και φιλόλογος παρουσίασαν το βιβλίο  «Τι να τα κάνω τα καλά» (θεατρικό) και  «Ηθογραφικά σύμμεικτα» (Επιμέλεια : Γιάννης Χατζηβασιλείου) και μίλησαν για τη ζωή και το έργο του Αγιασώτη λόγιου και ιερωμένου.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε η 4η πράξη της ηθογραφίας «Τι να τα κάνω τα καλά».

Τους ρόλους ερμήνευσαν:

Ελισάβετ Τσουκαρέλλη – Βεγιάζη, Ευστράτιος Βεγιάζης, Ευστράτιος Καζαντζής, Θάλεια Ευστρ. Βεγιάζη, Ανθή Σκαλοχωρίτου – Σκορδά, Παναγιώτης Στυλ. Σκορδάς, Ραφαήλ Κουδουνέλλης, Αναστάσιος Ευστρ. Καζατζής,  Στέλιος Παν. Σκορδάς.

Χορός  Κοριτσιών: Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή, Σταυρούλα Βεγιάζη,  Ιωάννα Καρακωνσταντή, Γεωργία Κουτσκουδή -Βουρλή, Σοφία Παν. Σκορδά, Θάλεια Τσουκαρέλλη

Χορός Αγοριών: Μιχάλης Τζαννής, Παναγιώτης Τζαννής, Ευστράτιος Ηλ. Τσομπανέλλης, Ηλίας Απ. Ψυρούκης

Επιμέλεια μουσικής και διδασκαλία τραγουδιών: Ευστράτιος Καζαντζής

Μουσικοί: Ευστράτιος Καζαντζής (κιθάρα), Κώστας Ζαφειρίου (σαντούρι), Νίκος Χριστιανός (βιολί), Παναγιώτης Πρ. Σουσαμλής (κρουστά)

Σκηνοθεσία: Ομαδική

Σκηνικά: Λευτέρης Καμπιρέλλης, Αστρίτ Τζιόκα

Υποβολείο: Παναγιώτης Μιχ. Κουτσκουδής

Στο τέλος της παράστασης ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την κόρη του παπά Χριστόφα Κανιμά, κα Βάνα Κανιμά – Γέρου η οποία χρηματοδότησε ολόκληρη την έκδοση, την οποία και δώρισε στο Αναγνωστήριο για να ενισχύσει τα οικονομικά του. Επίσης η κα Βάνα Κανιμά κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για να επαναληφθεί η εκδήλωση στην Αθήνα.

 

Προηγουμενο αρθρο

Περίεργη… κλοπή στο σπίτι της Βαλιέρι

Επομενο αρθρο

 Νέοι αντιδήμαρχοι καλούνται να λύσουν τα προβλήματα του Δήμου Λέσβου