ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ : ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Απεργιακές Συγκεντρώσεις:

-στη Μυτιλήνη στις 10:30 το πρωί στην πλ. Σαπφούς

-στη Καλλονή, στις 11.00 το πρωί

στη διασταύρωση για το Κέντρο Υγείας Καλλονής και τη Σκ. Καλλονής

 

Γιατί δεν μπορούμε άλλο να ζούμε με τον φόβο του ανοίγματος ενός ακόμα λογαριασμού ρεύματος. Αν θα μπορέσουμε φέτος το χειμώνα να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας, αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες σε διατροφή και αγαθά πρώτης ανάγκης με την ακρίβεια να έχει πιάσει ταβάνι.

Γιατί παραμένουν οι ανατιμήσεις στα ακτοπλοϊκά, οι ελλείψεις στην υγεία, στην εκπαίδευση, για τα οποία πάνω από 60 φορείς του νησιού κινητοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο τις συμβάσεις λάστιχο, τους μισθούς πείνας που εξανεμίζονται από τις πρώτες μέρες του μήνα, την απλήρωτη εργασία, χωρίς καν συμβάσεις όπως τελευταία με την ΔΕΔΑΠΑΛ εδώ στη Μυτιλήνη όπου καλούσαν τους εργαζόμενους ενώ είχαν λήξει οι συμβάσεις τους να συνεχίζουν να εργάζονται.

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο τους χειμώνες να πνιγόμαστε, τα καλοκαίρια να καιγόμαστε.

Γιατί δεν είναι το μέλλον μας να ζούμε με κουπόνια, pass και voucher, με χρέη ως το λαιμό.

Γιατί ενώ ο Λεσβιακός λαός απάντησε με πυγμή και αποφασιστικότητα και απαίτησε να μην γίνει κανένα καινούργιο κέντρο κράτησης-φυλακή και να κλείσει και ο υπάρχων στο Καρά Τεπέ, καλούν σε απολογία τον αντιπρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και αυτόδιοικητικούς, που μαζί με κατοίκους και εργατικά σωματεία δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία του κέντρου στη Βάστρια.

 

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι-μην έχεις πια την πείνα για καμάρι»

Κανένας παγωμένος! Κανένας πεινασμένος! Κανένας μόνος του!

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONHΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

Προηγουμενο αρθρο

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους του οργανισμού Ναρκομανείς Ανώνυμοι στην Λέσβο

Επομενο αρθρο

“Η Μικρασιατική Καταστροφή – Θαλασσινή Γέφυρα Πολιτισμού στη Λέσβο” – Επιστημονική, λογοτεχνική και μουσική συνάντηση. Τότε … Σήμερα … Αύριο …